Udskriv denne tekst

Arepas – Glutenfrie pitabrød

IMG_3704

Arepas er en venezuelansk form for naturligt glutenfrit pitabrød. Brødene er lavet af forkogt majsmel, som blandes med vand, salt og olie eller margarine og steges på panden eller grilles inden de skæres op.

Der er utallige muligheder for lækkert fyld. Her har vi valgt at bringe en opskrift på en lækker cremet variant med avocado og kylling, som i Venezuela kaldes Reina Pepiada.

Til denne opskrift på arepas skal der bruges Harina PAN, der kan købes i specialbutikker (fx Bazar Vest i Aarhus eller Bazar Fyn i Odense) og på nettet.

Grundopskriften er på hvide arepas, der er neutrale i smagen. Vil man have en lidt sødere variant, kan man mose eller blende en dåse majs, og blande i dejen inden man steger brødene. På det store billede øverst er det en gul arepa med dåse majs, der er forrest og en hvid arepa der ligger i baggrunden.

Ingredienser

Pitabrødene (8-12 stk – nok til 4 personer):IMG_3698

  • 450 g Harina PAN (forkogt majsmel)
  • 1 spsk salt
  • 940 ml ca 50 grader varmt vand
  • 2 spsk vegetabilsk fedtstof

Fyldet:

  • 450 g kyllingebryst
  • 2 modne avocadoer
  • 1/2 dl mayonnaise
  • 2 dl grønne ærter
  • 1 rød chili (mild)
  • Saften fra en lime
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Opskriften fortsætter under annoncen...
Fremgangsmåde

Kog kyllingekødet i vand med salt og peber i ca. 15 min. Træk derefter kødet fra hinanden.

Bland harina PAN, salt, vand og fedtstof sammen i en skål. Sørg for at det er rørt rigtig godt sammen, så der ikke er nogen klumper. Lad dejen hvile i 10 minutter.

Når dejen har hvilet, varmes en pande med olie, og der laves nogle flade boller, som steges i ca. 4 min på hver side. Hvis man banker på dem, skal de lyde hule, når de er færdige. Det er meningen, at brødene skal være sprøde udenpå og lidt svampede indeni.

IMG_3700

I mens brødene steger, moses avocadoerne, chilien hakkes fint, og hvidløget presses, inden det blandes med de andre ingredienser i en skål.

IMG_3701

Man kan nøjes med at fylde pitabrødet med avocado-kyllinge fyldet eller man kan tilføje et par skiver tomat og lidt salat.

Server mens brødene er varme. Er der rester til overs, kan de gemmes i køleskabet til dagen efter, og varmes i mikroovnen eller tages med på madpakke.

 




4 kommentarer til Arepas – Glutenfrie pitabrød

  1. Maggie siger:

    Hej Louise!
    Din opskrift ser rigtig lækker ud, men jeg har problemer med at finde Harina PAN. Kender du tilfældigvis en hjemmeside, hvor de sælger det?

  2. Vinni Hansen siger:

    Hej, Harina Pan kan købes i Bazar Fyn i Odense :) Hilsen Vinni

Skriv et svar til Maggie Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>