Udskriv denne tekst

Braiseret svinekæbe i rødvin

J11

Det er første gang jeg selv har kastet mig ud i tilberedning af svinekæber, og må sige jeg er meget overrasket over hvor mørt og delikat det er.
Ikke mindst hvis man ser på prisen.

Man kan købe det hos sin lokale slagter, men nogen gange kan man være heldig også at finde det i det lokale supermarked. Jeg fandt 2 pakker i Lidl med i alt 8 kæber for 78 kr.

Nedenstående opskrift er lavet med inspration fra Clausmeyer.dk.

Ingredienser (4 personer)

  • 8 svinekæber (ca. 800 g)
  • Rapsolie
  • ½ flaske rødvin
  • 2 dl æblejuice
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl balsamico
  • 5 dl hønse- eller kalve bouillon (tjek om der er gluten i)
  • 2 løg (gerne 1 rød- og 1 alm. løg)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 æble
  • 2 stilke frisk timian
  • 4 laurbærblade
  • 1 spsk honning
  • 1 frisk chili
  • Et par håndfulde markchampignoner
  • Salt og peber
  • 2 tsk tørrede kyrdderurter (timian, rosmarin og/eller salvie)

Tilberedning

1. Start dagen forinden med at skære de største sener fra. Marinér kæberne med en smule olie og frisk timian.

J1

2. Start 3-4 timer før spisetid. Snit æble, gulerøder, løg, hvidløg og chili i grove stykker. Krydr med lidt salt og peber.

J2J4

3. Benyt en gryde som kan komme i ovnen. (alternativt kan bruge et ildfast fad med stanniol når retten skal i ovnen). Brun kæberne i  rapsolie ved høj varme til de har en god farve på alle sider. Krydr med salt og peber imens.

J5 J6

4. Tilsæt de snittede grøntsager samt laurbærblade og frisk timian (evt. også frisk rosmarin). Tilføj evt. lidt ekstra raspolie hvis panden er for tør. Tag kæberne op indtil grøntsagerne har fået en gylden farve. Læg kæberne ned i gryden igen og tilsæt rødvin,  honning, æblejuice, balsamico og æblecidereddike.

J7 J8

5. Kog væsken ned til ca. det halve og tilføj bouillon. Skum af for urenheder. Når væsken koger igen tilføjes kæberne som skal være dækkede af væsken. Gryden sættes i ovnen med låg på ved 150 grader i 1 time og 45 min.

6. Væsken sigtes over i en anden gryde, hvor den koges ned til det halve, så den kan bruges som sauce/glace. Jævn evt. med lidt maizena til sidst for at få den ønskede konsistens. De kogte grøntsager smides ud. Kæberne bliver i gryden, hvor de hviler indtil retten er færdig.

7. Markchampignonerne renses, skæres i kvarte og ristes gyldne på en pande med lidt salt og peber. Tilføjes til saucen.

J10

8. Den varme sauce hældes udover kæberne lige inden servering.

9. Bon appetit!

J11

Forslag til tilbehør

Tilbehør A – Kartoffel/sellerimos med frisk basilikum

Tilbehør B – Stuvet spinat

Tilbehør C – Frisk spinat med æble , ristede pinjekerner og olie/eddike/honning dressing.




1 kommentar til Braiseret svinekæbe i rødvin

  1. Elin siger:

    Hej!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Tilføj vores Widget og din blog vil blive vist på vores topliste!

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    – Elin, Findeopskrifter.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>