Udskriv denne tekst

Glutenfri lagkage

IMG_4670

Glutenfri lagkage kan sagtens være nemt og lækkert at lave. Her kommer et bud på to forskellige versioner. En med klassiske, hvide lagkagebunde og en med chokoladebunde. Fyldet kan varieres i det uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser :)

Ingredienser

Opskriften fortsætter under annoncen...
Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker i lang tid, til det er helt hvidt og skummende. Bland alle de tørre ingredienser sammen og vend det forsigtigt i æggemassen til det bliver en ensartet dej.

Hæld dejen i en springform med bagepapir og bag den ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Lad det hele køle af på en rist, inden du forsigtigt skærer kagen i 2-3 lag.

IMG_4682

Voila – du er nu klar til at samle dine lagkagebunde med lækkert fyld.

Forslag til fyld

Titelbilledet viser en lagkage med hvide bunde, der er fyldt med vaniljecreme, hindbærmarmelade, hindbær-flødeskum og friske jordbær.

Billederne herunder viser en lagkage med chokoladebunde, der er fyldt med flødeskum med chokolade, bananer, vaniljecreme, bananer og toppet med hindbær-flødeskum.

IMG_4690

Begge lagkager er her lavet mælkefrie ved at bruge sojamælk i vaniljecremen og sojaflødeskum til resten.

Velbekomme :)

IMG_4685 IMG_4683




3 kommentarer til Glutenfri lagkage

  1. Kirsa Bjerreskov siger:

    Kan man smøre den ud på en bageplade i stedet, så det bliver en firkant der ikke skal deles?

  2. Kirsa Bjerreskov siger:

    Det kunne sagtens lade sig gøre – mums den blev god. Fyld af jordbær musse, smurt med chokoladecreme og overtrukket med fondant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>