Udskriv denne tekst

Lækre glutenfrie sandwichboller

boller

Denne lækre opskrift på sandwichboller er lavet af Tine Elise Tastesen. De bliver dejligt sprøde og er geniale til madpakken. Man kan vælge at drysse bollerne med salt og chili eller bare spise dem som de er.

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk HUSK
  • 200 g gul finax
  • 300 g rød finax
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 50 g blødt smør
  • Evt. groft salt, chili, oregano eller lignende til at drysse ovenpå inden bagning.

Opskriften fortsætter under annoncen...
Fremgangsmåde

Mælk og vand lunes og hældes i røremaskinen. Gæret puttes i og opløses – HUSK tilføjes og blandes med. Lad det køre i røremaskinen i 10 min.

I mellemtiden blander du gul finax, rød finax og salt – dette hældes også i røremaskinen sammen med ægget.

Når det hele er rørt godt sammen, kommes blødt smør i og det hele får lov til at køre i røremaskinen i 10-15 min.

Sæt skålen med dejen til hævning et lunt sted i 1-2 timer.

Derefter tager man skålen med dej, og med våde hænder tager man en klump dej op, og former den til en bolle. Det er vigtigt at gøre det stille og roligt uden at slå luften ud af dejen. Derfor skal dejen heller ikke æltes igen efter endt hævning.

Smør bollerne med æggeblomme, sæt husholdningsfilm over pladen og lad bollerne hæve lunt i en ½ time.

Tænd ovnen på 250 grader. Tag forsigtigt filmen af, og drys dem evt. med krydderier. På billedet er der brugt 1 spsk groft salt og chili til at drysse på.

Sæt de glutenfrie sandwichboller ind midt i ovnen og skru ned til 200 grader, de skal bages i 20 min.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>