Udskriv denne tekst

Æggewraps / Æggepandekager

2014-10-19 14.55.22

Da vi var på ferie i Spanien i foråret, serverede vores hotel, hvad der lignede små fyldte omeletter eller pandekager til brunch. Efter at have forhørt mig hos kokken viste det sig, at selve pandekagen eller wrappen udelukkende bestod af æg og derfor var glutenfri.

Vi har siden lavet det flere gange som en hurtig og lækker brunch- eller frokostret, og her kommer mit bud på en opskrift.

Ingredienser

Æggewrap:

  • 1 æg per wrap – man kan spise 1-2 wraps per person.
  • Salt og Peber (tilsæt gerne andre krydderier, hvis du har lyst)
  • Olie til stegning

Fyld (vælg et par stykker ud eller brug hvad du lige har i køleskabet):

  • Tomater i tern
  • Bacon i tern/strimler
  • Skinke/kyllinge tern eller en pålægsrest
  • Champignon i tern
  • Løg i tern
  • Peberfrugt i tern
  • Broccoli i små stykker
  • Revet ost

Opskriften fortsætter under annoncen...
Fremgangsmåde

Fyld:
Vælg 2-5 slags fyld ud som du vil bruge – brug gerne hvad du lige har i køleskabet. Skær det i mindre tern. Til denne wrap valgte jeg følgende rester fra køleskabet: broccoli, champignon, tomat og noget kyllingepålæg.2014-10-19 14.42.22

 

Hvis du vælger skinke, kylling eller bacon er det vigtigt, at det lige hurtigt bliver stegt, hvis det ikke allerede er forkogt fra en færdigpakke. Ligeledes kan man vælge lige at svitse løg eller champignon på panden inden man går i gang med æggene, så giver det en ekstra god smag.2014-10-19 14.48.35

Man kan i princippet bare hælde alt det fyld man vil have, ud på panden på én gang, og når det er blevet svitset, hælder man det over i en skål og så er panden klar til at lave æggewraps. Nogle gange afgiver fx tomater en masse væske, dette kan evt hældes fra, så wrappen ikke bliver for smattet.

2014-10-19 14.51.46

Æggewrap:
Slå ét æg ud i en kop, tilføj lidt salt og peber og pisk det sammen til en ensartet masse.

2014-10-19 14.39.34Hæld det ud på en varm pande og fordel det til en tynd pandekage – brug evt en paletkniv. Slå kun ét æg ud af gangen i stedet for at lave en kæmpe æggemasse.

2014-10-19 14.53.01

Når pandekagen er færdig på den ene side, vender du den og putter fyld på den side, der er færdig.

2014-10-19 14.55.01Lad pandekagen stege færdigt på den anden side (og vent evt. til osten er smeltet) før du folder pandekagen sammen på midten eller ruller den som en wrap.

2014-10-19 14.55.22Hvis du vil have meget fyld i din pandekage, er det nok nemmest bare at folde den på midten og spise den med kniv og gaffel, hvorimod mindre fyld kan gøre det muligt at rulle det til en wrap, som man kan bide af.

Gentag indtil du har det ønskede antal wraps.

Hvis du vil lave retten mælkefri, udelader du bare revet ost.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>