Udskriv denne tekst

Ajvar – grøntsagsdip der dur til det meste

DSC_1514

Ajvar er en dip/relish der er super simpel at lave, består af friske råvarer,  smager himmelsk og kan bruges til alverdens retter.

Grøntsagspuréen stammer fra Makedonien og bliver brugt som tilbehør til forskellige retter.

Selv bruger jeg den til at dyppe grøntsagsstænger i til et hurtigt mellemmåltid, i stedet for sovs til f.eks. kødretter, hvis man laver den fast i konsistensen er den også ret lækker som smørepålæg på knækbrød.

Ingredienser (2 personer)

  • 500 g rød peberfrugt/snackpeber
  • 400 g aubergine
  • 250 g løg
  • 1-2 hele chillier
  • 1 helt hvidløg (kan udelades)
  • ca. 3 spsk Olivenolie
  • ca. 2 spsk Cidereddike
  • Salt og peber

DSC_1509

Start med at rengør alle grøntsagerne og fjern kerner fra peberfrugterne. Halver chillien, skær auberginer, peberfrugt og løg i skiver og fordel dem på en bageplade og pensl dem med olivenolie. Det hele hvidløg skal ikke pilles før det har været i ovnen.

Giv grøntsagerne ca. 30 min. i en 200 grader varm ovn – de må gerne blive lidt mørke på overfladen, det giver dem en røget smag.

Lad ingredienserne køle lidt af, pil skallerne af hvidløget og hak alle ingredienserne groft. Herefter skal de blendes. Jeg bruger bare en helt almindelig stavblender og kommer olie og cidereddike i inden så det er lettere at køre. Hvis du er mere til en grov konsistens, så kan du nøjes med at blende en del af grøntsagerne og røre de grovhakkede grøntsager i bagefter. Til sidst rører du hvidløget i – det kan sagtens udelades.

Du  kan variere din Ajvar som du har lyst; kom friske krydderurter i, skru op og ned for mængden af chilli, tilføj flere grøntsager osv.

Dyp løs!




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>