Glutenfri-Mad.dk

Amo Glutenfrie Brownies

Skrevet af Glutenfri-mad.dk d. 2. november 2014 i Glutenfri færdigretter

Vi faldt helt tilfældigt over et knaldtilbud på Amos glutenfrie Brownies, da vi var et smut i Superbest tidligere på ugen.

Det skulle dog vise sig, at der måske er en grund til, at denne færdigkage fra Amo var sat markant ned i pris.

Selve fremgangsmåden er yderst simpel: Hæld pulveret i en skål, tilsæt vand og olie og pisk. Derefter bages kagen i ovnen i ca. 30 minutter.

2014-10-30 15.55.13

På Amo-pakken foreslog de, at man bruger en firkantet form (20×30 cm), men vi forsøgte os med en rund form med lidt andre mål, hvilket kan have påvirket resultatet.

2014-10-30 15.59.57

Vi kiggede til kagen som anvist efter 30 minutter i ovnen, hvor kunne se en kæmpe kage, der var ved at kravle op ad formen. Kagen var sprækket i overfladen, og da vi stak i den, var den stadig helt flydende i midten, så vi gav den yderligere 10 minutter.

2014-10-30 16.45.50

Da vi tog kagen ud af ovnen, klaskede den sammen og blev flad. Kagen var meget klæg og klæbede til formen, selvom formen var blevet smurt.

2014-10-30 16.49.19

Kagen smagte til dels som brownie, men efterlod en besk eftersmag, som man ikke normalt finder hos Amos kager, der ikke er glutenfrie.

Kagen var meget ujævnt bagt (hård i kanten og blød i midten). Vi spiste et par stykker hver, men endte faktisk med at smide det sidste af kagen ud, hvilket ellers er helt uhørt herhjemme. Næste gang bager vi selv brownies fra bunden frem for at forsøge dette igen.

Det er selvfølgelig muligt, at vi selv var skyld i kagens konsistens, i og med vores form havde andre mål end dem, der stod på pakken, men jeg har læst mig frem til, at vi ikke er de eneste der har haft en dårlig oplevelse med glutenfrie brownis fra Amo.

Til gengæld har jeg hørt rosende ord om Amos Chokoladekage, så hvis vi skal prøve en færdigkage igen, vil jeg give chokoladekagen en chance.


Link: https://glutenfri-mad.dk/amo-glutenfrie-brownies/