Bananasplit
Nogle gange er det skønt at have opskrifter på desserter, som er naturligt glutenfrie, så man hurtigt og nemt kan lave dem – også hjemme hos andre, der ikke nødvendigvis har et stort lager af glutenfrie produkter. Én af de desserter der er naturligt glutenfrie, er bananasplit. Der skal selvfølgelig læses bag på is og chokolade for en sikkerheds skyld, men som regel er det ikke noget problem.
Ingredienser (pr. person)
- 1 banan
- 2-3 kugler vaniljeis (læs varedeklarationen – der kan være gluten i)
- Smeltet chokolade eller chokoladesovs (læs varedeklarationen – der kan være gluten i)
- 1 klat pisket flødeskum
- Evt. nødder eller andet til at pynte med.
Smelt chokoladen eller lav en chokoladesovs. Pisk flødeskum. Tag isen ud af fryseren lidt før den skal bruges. Skræl bananen. Anret banan, is og fløde på en tallerken og hæld chokolade over. Nemt og lækkert.
Ønsker du at lave en mælkefri variant, kan du bruge mælkefri, mørk chokolade, sojais (for eksempel fra Go is eller Tofuline) og soja piskefløde (fx fra Alpro).
Skriv et svar