Udskriv denne tekst

Cafe Ganefryd

Cafe Ganefryd

Jeg har længe manglet et sted, hvor man kan spise glutenfri brunch, og nu har jeg fundet det: Cafe Ganefryd, der ligger på Borggade 16 midt i Aarhus.

Caféen laver frisk mad af årstidens råvarer, og har fokus på økologisk, vegetarisk, vegansk og glutenfri mad.

I hverdagene kan man bestille en mini-brunch – også kaldet morgenmadstallerken til 60 kr, der består af yoghurt med frisk frugt og müsli (med eller uden gluten), samt en normal eller glutenfri bolle med ost, smør og marmelade, og friskpresset juice. Hvis man bestiller en vegansk morgenmadstallerkenen, får man sojayoghurt i stedet for almindelig yoghurt og forskellige former for hummus og tapenade i stedet for smør og ost. Når man bestiller morgenmadstallerkenen med glutenfrit brød, bliver der lagt 5 kr oveni prisen.

Jeg synes godt, at man kunne smage at müslien var glutenfri, men bollen var luftig og smagte overhovedet ikke glutenfri. Juicen var frisklavet og det kunne smages.  Jeg var generelt rigtig godt tilfreds med både udvalget og smagen.

Om lørdagen kan man bestille en brunch til 105 kr med yoghurt, pandekager, scrambled egg, brød, smør, ost, marmelade, hummus og friskpresset juice. Denne brunch kan ligesom morgenmadstallerkenen gøres glutenfri (mod et tillæg på 5 kr) og vegansk.

Til morgenmadstallerkenen fik jeg en kop varm chokolade med sojamælk til 43 kr og min veninde fik en kop Pukka te til 22 kr. Vi sluttede besøget af med et stykke glutenfrit og vegansk dadelkonfekt. Der var fire forskellige smagsvarianter: ingefær, lakrids, chokolade og chili.

Er man studerende eller medlem af dansk vegetarforening, kan man få 10 % rabat på regningen. Men selv uden rabat er priserne ganske rimlige.

Atmosfære

Caféen er lille og hyggelig, med små hyggekroge og rolige omgivelser. Der er et toilet i gården, hvilket måske er svært tilgængeligt, hvis du er gangbesværet, men ellers er det ikke noget problem. Menuen er skrevet med kridt på disken, så man skal selv op og læse hvad man kan få.

Denne dag (en torsdag formiddag) var der ikke fyldt i caféen, men jeg kunne forestille mig, at der kan blive fyldt til deres lørdagsbrunch, så her ville jeg nok ringe i forvejen og bestille bord.

Glutenfrit udvalg

Næsten alt kan bestilles glutenfrit, til morgenmad og brunch kan der bestilles glutenfrit brød. Derudover kan man bestille en glutenfri sandwich eller cafeburger, ligesom der kan fås glutenfrit brød til salater og suppe. Da de fleste retter er eller kan gøres veganske, er dette et perfekt sted, hvis du udover gluten også har problemer med mælk eller æg.
Har du lyst til en kage, er der hver dag en glutenfri kage og glutenfrit dadelkonfekt.

Caféen bager selv sit speltbrød, mens det glutenfrie brød leveres dagligt fra Helsekostbutikken Ganefryd, der ligger få gader fra caféen. Det koster generelt +5 kr at vælge glutenfrit til sin ret.

Pris

Jeg synes, at man får meget for pengene, især når man bestiller en morgenmadstallerken eller en brunch. Maden er lavet af friske, økologiske råvarer, og jeg giver gerne +5 kr for at caféen serverer lækkert og luftigt glutenfrit brød.

Som ovenfor nævnt er der mulighed for 10 % rabat som studerende eller medlem af dansk vegetarforening.

Service

Betjeningen var venlig, og de har helt styr på glutenfri mad. Maden laves frisk når man bestiller den, derfor er der lidt ventetid, men det er det værd.

Konklusion

Jeg var rigtig positiv overrasket, både over udvalget, atmosfæren og smagen. Og så er priserne som sagt ganske fornuftige. Det er ikke sidste gang jeg har spist brunch her, og jeg skal helt sikkert forbi og have en sandwich eller burger en dag.

Cafe Ganefryd får 4,8 ud af 5 stjerner, og det kan også anbefales at gå en tur forbi Helsekostbutikken Ganefryd, hvor man kan købe glutenfrit brød og glutenfrie kager med hjem.

Billedet er taget fra Cafe Ganefryds facebookside. 
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>