Udskriv denne tekst

Cafe Gaya (Aarhus)

2014-07-23 13.05.37

Min søster og jeg var på Cafe Gaya i sommerferien. Cafe Gaya har fokus på økologi og grøn mad. De fleste af deres retter er uden mælk og æg (veganske) og man kan vælge mellem glutenfrit brød og speltbrød til sin sandwich eller burger. Alt deres brød er bagt samme dag, hvilket man virkelig kan smage!

Jeg valgte en glutenfri sandwich med hummus og min søster fik en glutenfri sandwich med veggie-chorizo. Begge sandwich blev serveret med lækkert pesto, ovnbagte tomater, salat og vinaigrette dressing. Brødet var sprødt og luftigt, og havde en rigtig god smag. Fyldet var utroligt velsmagende, og det var tydeligt at ingredienserne og krydderierne var nøje udvalgte, så de passede godt sammen.

Sidenhen har jeg været tilbage på Cafe Gaya med to veninder, hvor vi alle bestilte en vegansk burger. Igen var det glutenfrie brød rigtig lækkert, og der var kræset om fyldet. Burgeren blev serveret med krydret bønnebøf, salat og grønt samt hjemmelavede dressinger. Jeg var imponeret over, hvor lækre deres dressinger var, men personligt synes jeg at bønnebøffen manglede lidt bid og smag. Måske er det bare fordi jeg ikke er vant til vegetarbøffer :)

Atmosfære
Cafe Gaya ligger inde i en baggård, og der er mulighed for både at sidde inde og ude. Indenfor er der både normale cafeborde og en sofagruppe.

Glutenfrit udvalg
De fleste retter på menukortet er glutenfrie, eller kan gøres glutenfrie ved at bestille glutenfrit brød. Udover supper, salater, varme retter, sandwich og burger har Cafe Gaya også et mindre udvalg af sukker- og glutenfri kager.

Pris
Cafe Gaya har forskellige priser afhængigt af om du kommer til frokost eller aftensmad.
Til frokost koster en glutenfri sandwich 70 kr, og en glutenfri burger 85 kr.
Om aftenen koster en glutenfri sandwich 85 kr og en glutenfri burger 95 kr.
Priserne er på nogenlunde samme niveau, som andre caféer i Aarhus – især når man tænker på at de fleste ingredienser er økologiske. Til gengæld synes jeg at portionerne er lidt mindre end andre steder.

Service
Personalet er venligt og imødekommende overfor kunder med allergier. Maden laves relativt hurtigt og er altid frisklavet og indbydende.

Konklusion
Alt i alt får Cafe Gaya 4,7 stjerner, primært på grund af brødets lækre smag og det spændende fyld.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>