Udskriv denne tekst

Glutenfri blommetærte

Glutenfri blommetærte

Denne lækre glutenfri blommetærte kan i virkeligheden laves med alle slags frugt og bær, og den smager rigtig godt med en klat vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche til.

Den er nem og hurtig at lave, og kan nemt gøres mælkefri også, hvis der er behov for det.

Ingredienser

Til bunden:

  • 65 g sukker
  • 125 g smør (eller flydende mælkefri margarine, hvis tærten skal være uden mælk)
  • 225 g Semper Fin Mix
  • 500 g frugt – i dette tilfælde blommer – husk at fjerne sten og stilke.

Smuldredej til toppen:

  • 50 g smør
  • 75 g Semper Fin Mix – man kan evt. skifte noget af melet ud med glutenfrit havregryn.
  • 65 g sukker
  • Lidt vaniljesukker

Opskriften fortsætter under annoncen...
Fremgangsmåde

Start med at ælte sukker, smør og Semper Fin Mix sammen til bunden. Læg dejen i en tærteform og læg cirka 500 gram frugt (blommer) ovenpå.

Lav smuldredejen ved at ælte smør, Semper Fin Mix, sukker og vaniljesukke sammen og smuldr det ovenpå frugten.

Bag i ca. 25 minutter ved 220 grader midt i ovnen.

IMG_5696

Server den glutenfri blommetærte med flødeskum, vaniljeis og creme fraiche :)

Hvis man ønsker en mælkefri udgave, erstatter man smør med mælkefri margarine og serverer med sojafløde, kokosfløde, sojayoghurt med vaniljesukker eller sojavaniljeis.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>