Udskriv denne tekst

Glutenfri dessert med æblemos og chokoladeganache

Glutenfri dessert

Her kommer der endnu en lækker glutenfri dessert fra meget dygtige Anette fra Mad med glød, der har eksperimenteret med æblemos, chokolade og hasselnødder.

Desserten består af æblemos, med vanille, kanel og en smule ingefær. Næste lag er en chokoladeganache, der bliver efterfulgt af tørristede hasselnødder. Tilsidst flødeskum toppet med et lille drys af hasselnødderne.

Ingredienser (12 portioner)

Æblemos

  • 1 1/2 kg Fillipa æbler ( udkernede og skåret i mindre stykker)
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 3 spsk ingefærsaft ( af revet presset ingefær)

Lad æbler, vand, kanel og vanilje simre til æblerne er kogt ud. Tilsæt nu ingefærsaften. Lad mosen køle af. Andre mere sure æblesorter vil kræve lidt sukker. Æblemosen skal efter min mening være lidt syrlig, som modspil til den søde chokoladeganache og den bløde flødeskum.

Chokoladeganache

  • 150 mørk 70% chokolade
  • 2 dl fløde

Varm fløden op til kogepunktet i en gryde. Hak chokoladen og kom den i den varme fløde. Lad det stå et par minutter før du rører i det. Rør det nu til en ensartet masse og lad den køle af.

Tørristede hasselnødder
Rist hasselnødderne på en tør pande til hinden på nødderne begynder at sprække og tage farve. Kom nu nødderne på et rent viskestykke og gnid skallen af nødderne. Hak dem groft.

Herefter anrettes desserterne i små portionsstørrelser.


Velbekomme!




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>