Glutenfri julekage/glutenfrit julebrød
Dagens juleopskrift kommer hele vejen fra Norge, hvor den er mindst lige så populær som her i Danmark. Der er tale om glutenfri julekage (også kaldet julebrød).
Billedet af julebrødet er taget af Lillian Brandli, der kalder opskriften for herlig og lækker.
Ingredienser
- 125 g smør
- 5 dl mælk
- 1 pakke gær
- 650 g semper hvid mix
- 125 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 150 g rosiner
Smelt først smør og tilsæt herefter mælken. Rør gæren i.
Bland sukker, kardemomme og mel sammen og rør det i skålen til dejen er smidig.
Sæt dejen til hævning under plast i omkring 40 minutter, indtil den er vokset til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Opdel dejen i to lige store stykker og fordel rosinerne i hver af de to stykker.
Ælt og form bollerne til store flotte boller.
Placer de glutenfrie julekager på en bradepande med bagepapir og sæt dem til at hæve i 30-40 minutter.
Julebrødet bages nederst i ovnen i 30-40 minutter og lægges bagefter på en rist til afkøling.
Skriv et svar