Udskriv denne tekst

Glutenfri julekage/glutenfrit julebrød

glutenfri julekage

Dagens juleopskrift kommer hele vejen fra Norge, hvor den er mindst lige så populær som her i Danmark. Der er tale om glutenfri julekage (også kaldet julebrød).

Billedet af julebrødet er taget af Lillian Brandli‎, der kalder opskriften for herlig og lækker.

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 5 dl mælk
  • 1 pakke gær
  • 650 g semper hvid mix
  • 125 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 150 g rosiner

Opskriften fortsætter under annoncen...
Fremgangsmåde

Smelt først smør og tilsæt herefter mælken. Rør gæren i.

Bland sukker, kardemomme og mel sammen og rør det i skålen til dejen er smidig.

Sæt dejen til hævning under plast i omkring 40 minutter, indtil den er vokset til dobbelt størrelse.

Forvarm ovnen til 175 grader.

Opdel dejen i to lige store stykker og fordel rosinerne i hver af de to stykker.

Ælt og form bollerne til store flotte boller.

Placer de glutenfrie julekager på en bradepande med bagepapir og sæt dem til at hæve i 30-40 minutter.

Julebrødet bages nederst i ovnen i 30-40 minutter og lægges bagefter på en rist til afkøling.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>