Udskriv denne tekst

Glutenfri og mælkefri skinke- og grøntsagstærte

tærte

Her til aften har vi fået en lækker tærte med skinke, bacon, porre, broccoli, rød peber og champignon. Fyldet varierer vi fra gang til gang, alt efter hvilke grøntsagsrester vi har i køleskabet.

Ingredienser (til 6 store eller 8 små stykker tærte)

Tærtebunden (Mørdej)

  • 100 g flydende margarine
  • 100 g fint glutenfrit mel fx rismel
  • 75 g groft glutenfrit mel fx Finax Grov Melmix eller glutenfrie havregryn
  • 1 tsk salt
  • Evt. en lille smule vand.

Fyld

  • 150 g skinke i strimler
  • 150 g bacon skåret i mindre stykker
  • 2 porrer
  • ½ broccoli
  • 1 peberfrugt
  • 4 store champignoner
  • Salt og Peber

Æggestand

  • 5-6 æg
  • 1 dl væske (vand, sojamælk eller sojafløde)
  • Salt og Peber

Opskriften fortsætter under annoncen...
Fremgangsmåde

Tænd ovnen 200 grader.

Start med at lave mørdejen. Rør alle ingredienserne sammen og tryk dejen ud i en tærteform. Du kan vælge at trykke dejen op ad kanterne eller nøjes med at have dej i bunden.

Sæt dejen midt i en forvarmet ovn i 20 minutter.

I mellemtiden snitter du porre i ringe, broccolien i mindre stykker, peberfrugten i tern og champignon i skiver. Skær baconen i mindre stykker.

Put bacon i en gryde og steg i kort tid, derefter svitses grøntsager og skinkestrimler med. Skru ned for varmen.

Rør æggemassen af æg og væske, husk at krydre med salt og peber. Alt efter smag kan man også tilsætte paprika, chili eller andre krydderier.

Når mørdejen er forbagt, hældes fyldet ud over tærtebunden – undgå gerne at få for meget væske med. Til sidst hældes æggemassen over og tærten bages midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.

Spis gerne tærten med en frisk salat.




4 kommentarer til Glutenfri og mælkefri skinke- og grøntsagstærte

  1. Sabina siger:

    Hej.

    Har lige prøvet at lave din tærtedej og efter den har været inde i oven i 20 min. og da jeg tager den ud, smuldre den helt vildt. Er det noget du har oplevet eller har jeg gjort noget forkert??

    Vh. Sabina

  2. Louise siger:

    Hej Sabina

    Øv, hvor træls. Jeg lavede den selv så sent som i går, og jeg synes ikke at den smuldrede allerede efter de første 20 min, den er i ovnen. Der lægger jeg bare fyld på og sætter den ind igen. Men da det er en mørdej, kan bunden godt smuldre, når man skærer tærten i stykker. Det synes jeg dog personligt ikke gør så meget, da jeg synes det smager fint alligevel. Jeg har dog lagt mærke til at det svinger lidt hvor meget det smuldrer, alt efter hvor meget mel/magarine/vand man putter i, og hvilken type mel man bruge, så det kan du evt eksperimentere med.
    Håber at den trods alt smagte godt!

  3. Stinna siger:

    Jeg er blevet i tvivl om mange af de opskrifter jeg har fundet, osse denne. Min tvivl gælder den flydende margarine. Jeg kan godt tåle den men er det alle med mælkeintolerans der kan det?
    Er det ikke bedst at bruge olie når opskriften skal være mælkefri?

    Mvh Stinna

    • Louise siger:

      Hej Stinna

      Så vidt jeg har set, er langt de fleste flydende margariner helt mælkefrie, men det er selvfølgelig altid en god idé at læse bag på flasken, inden man køber det.
      Flydende margarine kan erstatte smør og fast margarine i det meste madlavning. Eneste undtagelse er ved småkager, hvor man gerne skal bruge fast mælkefri margarine, for at de holder formen. Dette kan være lidt sværere at finde, men der findes en fast margarine der hedder Fri. Den forhandles blandt andet i Lidl.

      Selvfølgelig er olie også et muligt alternativ, men det har jeg ikke selv eksperimenteret så meget med.

      Håber det besvarer dit spørgsmål :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>