Glutenfri-Mad.dk

Glutenfri tærte med grønne asparges

Skrevet af Glutenfri-mad.dk d. 7. august 2018 i Glutenfri aftensmad opskrifter

Jeg har sagt ja til at lave denne opskrift til Glutenfri-mad, normalt laver jeg opskrifter i Teklas Køkken og på www.justglutenfri.dk. Da jeg skulle beslutte hvilken opskrift jeg skulle lave, faldt valget naturligt på en tærte. Det er hurtig, nem og lækker aftensmad og kan også nemt gå til frokost eller i madpakken.

Glutenfri bagning kræver en anden teknik end alm bagning. Denne tærteopskrift udnytter Psylluimfrøskallernes (f.eks. Husk) evne til at skabe struktur i glutenfrit bagværk.

For at få det bedste resultat, skal du lade Psylliumfrøskallerne opsuge den fulde mængde væske og fedtstof mens du arbejder med den. Det er nemmest at gøre med en røremaskine, men du kan også gøre det ved håndkraft, hvis du ikke har en røremaskine. Hvis du gør det i hånden, skal du røre og lade dejen hvile i intervaller. Rør grundigt i 10-15 minutter og lad den hvile i 10 -15 minutter. 3 gange røre og 3 gange hvile. Du kan ikke røre smør/margarine helt ud, så du skal bare sikre at klumperne er så små, som muligt.

Opskriften på glutenfri tærte

Tærtedejen

10 g Psylliumfrøskaller
2 dl vand
125 g smør/margarine
1/4 tsk salt
50 g boghvedemel
160 g fuldkornsrismel

Pisk psylliumfrøskaller og vand sammen ved høj hastighed. Brug piskeriset først, så der ikke dannes klumper. Skær smør/margarine ud i små stykker og kom det i. Rør til det er helt blandet sammen og der ikke længere er klumper.
Det bliver en skøn slimet masse, som trækker tråde og det er præcis det resultat, du gerne vil have.

Tilsæt salt. Bland boghvedemel og fuldkornsrismel sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen mens du kører på lav hastighed på røremaskinen. Når dejen er helt samlet lægges den på køl i 1 time pakket ind i film.

Drys rismel ud på bordet og rul tærtedejen ud. Læg den i tærteformen og forbag den i 15 minutter ved 200 °C.

Fyld

Et bundt grønne asparges
6 æg
½ dl fløde
Friskkværnet salt og peber
100 g revet västerbottenost eller anden semifast smagfuld ost

Pisk æg, fløde og revet ost sammen med salt og peber. Hæld det i tærteformen og placér de grønne asparges ovenpå.
Bag tærten ved 200 °C i 30-40 minutter.

Jeg håber du får lavet en fantastisk tærte og er grønne asparges ikke lige din favorit, så kan broccoli sagtens bruges.

glutenfri tærte signatur

 


Link: https://glutenfri-mad.dk/glutenfri-taerte-asparges/