Glutenfrie klejner
Nu er der kun 10 dage til 1. advent, og vi fortsætter vores glutenfrie juletema med endnu en klassiker. Dagens jule opskrift er på lækre glutenfrie klejner.
Opskriften på klejner kommer fra Hanne Reedtz og kan stærkt anbefales.
Ingredienser
- 2 æg
- 40 g smeltet smør
- 80 g sukker
- 200g rød finax
- Revet skal af 1 citron
Æggeblommerne piskes med sukkeret.
Heri hældes det smeltede smør, citronskallen og melet.
Tilsidst tilsættes de stivpiskede æggehvider.
Dejen hviler i køleskabet til man har tid til at bage dem.
Dejen rulles ud på bordet, hvor der er godt med mel.
Dejen skal være 3-4 mm tyk.
Der skæres klejner ud med en klejnespore og de vrides.
De glutenfrie klejner koges i palmin til de er fine lysebrune.
Velbekomme
Hej din opskrift lyder rigtig lækker, ville bare lige høre om kan det virkelig passe at der ikke skal noget hæve middel i?
Hej Will
Så vidt jeg ved, at er de fleste klejneopskrifter (også dem med gluten) uden hævemiddel. Enkelte vælger at tilføje bagepulver, men det burde ikke være nødvendigt.