Glutenfrie kransekagetoppe
Kransekage er en af de ting, man heldigvis ikke behøver at undvære på en glutenfri diæt. Det er en fin lille kage, der både kan serveres som en dessert med is eller til en kop kaffe, som den er.
Der er mange måder at forme kransekage på, men disse glutenfrie kransekagetoppe er en af de nemmere løsninger – og så er de ganske dekorative.
Ingredienser (ca. 10 stk)
- 125 g Marcipan (tjek på pakken at den er glutenfri)
- 100 g Flormelis
- 1 æggehvide
Pynt: Chokolade og nødder
Bland marcipan, flormelis og æggehvide godt til det bliver en jævn masse. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med takker for enden.
Sæt ca. 10 kransekagetoppe på en bageplade med bagepapir, som på billedet nedenfor. Hvis man har lyst, kan man pynte toppene med for eksempel hasselnødder, inden man kommer pladen i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter.
Når toppene er lysebrune som på billedet ovenfor, tager man dem ud af ovnen, og lader dem afkøle, før man dypper bunden i smeltet chokolade. Vent til chokoladen er stivnet og server!
Kransekagetoppene kan fryses ned, så tager du dem blot op, en times tid før du skal bruge dem og lader dem tø op ved stuetemperatur.
Skriv et svar