
Glutenfri pandekager

Glutenfri pandekager er et must i din opskriftbog. Hvis du sidder en sommeraften og mangler den lette dessert, så kan dette måske være noget for dig. Nedenfor kan du se, hvordan du kan lave pandekager uden gluten. Der er mange forskellige måder at gøre det på, men denne opskrift har vi haft stor glæde af.
Glutenfri pandekager kan varieres i det uendelige. Denne opskrift kan både bruges til søde pandekager med syltetøj og sukker eller som madpandekager til frokost og aftensmad.
Ingredienser til glutenfri pandekager:
Til en lille portion:
- 2 dl glutenfrit mel (rismel, majsmel eller melblandinger)
- 4 dl væske – mælk, vand eller sojamælk
- 2 æg
- Et drys salt
- Margarine eller olie til at stege i.
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne. Tilsæt evt. lidt mere væske, hvis dejen bliver for tyk og lidt mere æg og evt. mel, hvis dejen bliver for tynd. Blandingsforholdet kan variere en lille smule afhængigt af, hvilken type mel og væske du bruger, så prøv dig frem Sørg for at piske dejen godt sammen, og lad den stå at trække lidt inden de glutenfrie pandekager bages. Varm fedtstof i en pande og lad den blive godt varm, før den første pandekage laves. Steg pandekagerne gyldne på begge sider, og læg dem på en tallerken.
Server straks de glutenfrie pandekager med marmelade/sukker, nutella/banan eller is.
Pandekagerne kan godt gemmes i køleskabet til dagen efter og genopvarmes i mikrobølgeovnen, ovnen eller kort på panden inden de spises.
Skriv et svar