Udskriv denne tekst

Glutenfrit rugbrød fra Thunberg Kiks

IMG_5860

Når man begynder at spise glutenfrit, kommer man hurtigt til at savne smagen af rugbrød. Der findes mange opskrifter på noget der minder om, men det bliver aldrig helt det samme…

For nyligt fik vi lov til at smage et glutenfrit og mælkefrit rugbrød fra Thunberg Kiks. Rugbrødet købes på frost og bages færdigt derhjemme.

Det glutenfrie rugbrød får en dejlig sprød skorpe og brødet smuldrer ikke, når man skærer i det. Det kan endda skæres i helt tynde skiver – men det er nemmest efter at brødet er kølet lidt af.

Smagen minder meget om traditionelt rugbrød, og brødet har ikke den glutenfrie eftersmag, som ellers ofte er til stede, når man forsøger at bage glutenfrit brød. Min kæreste, der tåler gluten, spiste også glædeligt det glutenfrie rugbrød.

IMG_5845

Holdbarheden er fem dage efter at det glutenfrie rugbrød er bagt. Det smager både fantastisk som nybagt og dagen efter, selvom brødet helt naturligt bliver lidt mere tørt, som dagene går. Vi piftede det hurtigt op i mikrobølgeovnen på dag 4 og 5, så blev det igen blødt i konsistensen. Alternativt kan man måske give det en tur på brødristeren, hvis man synes, at det er ved at være lidt tørt.

Brødet er lavet uden gluten, hvedestivelse, æg eller mælk. Det eneste allergen i rugbrødet er sesamfrø.IMG_3761

Ingredienser er:

Glutenfri melmix (majsstivelse, teffmel, knust psylliumfrøskal, oligofruktose, fortykningsmiddel (E412)), vand, solsikkekerner, hørfrø, rismel, græskarkerner, olivenolie, sesamfrø, mørk sirup, gær, æble eddike, chia frø, carob pulver, salt tilsat jod.

Produktstørrelser:

Det glutenfrie rugbrød kan købes i to størrelser: 450 gram og 900 gram.

IMG_3760

Forhandlere:

Brødet kan købes hos Nemlig.com og hos Meny.

Konklusion:

Rugbrødet fra Thunberg Kiks er yderst velsmagende, og det har en fantastisk konsistens. Det er dejligt endeligt at kunne få glutenfrit rugbrød, der smager helt rigtigt. Det er nemt at bage rugbrødet færdigt derhjemme, og det er lækkert at have duften og smagen af friskbagt rugbrød. Et sidste plus er de allergi-venlige ingredienser, der gør, at rugbrødet er naturligt glutenfrit og derudover velegnet til de fleste allergikere, uanset om problemet er gluten, mælk, æg eller noget fjerde.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>