
Glutenfrit rugbrød

Min mor har givet mig denne lækre opskrift på glutenfrit rugbrød.
Det er dejligt saftigt og smuldrer ikke, selvom man skærer det i tynde skiver.
Brødet laves i den fantastiske Lékué Breadmaker-form, der kan købes i flg. butikker:
Ingredienser til ét brød
- 6 dl kogende vand
- 10 svesker uden sten
- 100 g hørfrø
- 2 spsk FiberHUSK og 1 dl vand
- 75 g boghvedemel
- 170 g majsmel
- 50 g solsikkefrø
- 155 g quinoaflager
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
Start gerne allerede aftenen før du vil bage. Kog 6 dl vand og hæld det over svesker og hørfrø i en stor skål. Lad det trække natten over – eller som minimum til vandet er kølet af og har fået en klistret konsistens.
Når blandingen er kold blendes den, og de øvrige ingredienser tilsættes. Rør grundigt rundt til dejen er jævn. Dejen skal være ret blød, og man skal ikke kunne ælte den med hænderne.
Hæld dejen ud i en rugbrødsform, der enten er smurt eller dækket af bagepapir og bag den ved 175 grader i 60 minutter.
Brøddet kan fryses ned, men skær det evt. i skiver inden, så man kan tø få skiver op ad gangen.
Bagning med Lékué Bread Maker
Hvis man ønsker at gøre brøddet ekstra saftigt, kan man med fordel bage brøddet i en Lékué Bread Maker. Dejen indkapsles og dampen cirkulerer, hvilket forhindrer brøddet i at blive tørt. Samtidig gør hullerne i enden at brøddet stadig får en sprød skorpe.
Desuden sparer man opvask, da man både kan lave dejen i skålen, og bruge den som form i ovnen. Man skal dog være opmærksom på at skålen ikke kan tåle varmluft.
Uanset om man bager brøddet i en almindelig form eller i Lékué-formen skal ovnen være 175 grader og brøddet skal bage i 60 min. Hvis du bruger Léuké-formen, skal brøddet have 10 minutter til sidst uden form, hvor bunden af brøddet vender opad.
Lekue Bread maker kan købes i flg. butikker:
glutenfri