Jamie Oliver Pastamaskine og Brandavenue rabatkode
Når man spiser glutenfrit, er frisk pasta en luksus, man desværre ofte må undvære.
Heldigvis er det muligt selv at lave glutenfrit pasta derhjemme, og dette gøres endnu nemmere, hvis man ejer en pastamaskine.
Vi har testet en pastamaskine fra Jamie Oliver, der kan købes hos Brandavenue.dk til 495 kr.
Brandavenue.dk rabatkode
I forbindelse med anmeldelsen, har vi lavet en unik rabat-aftale med Brandavenue.dk, der giver alle vores læsere mulighed for at få 15% i rabat på alle produkter ved brug af flg. rabatkode: glutenfri-mad.dk (skrives i rabatkodefeltet ved kassen)
Rabatkoden er gyldig i 14 dage.
Jamie Oliver pastamaskine anmeldelse
Pastamaskinen fra Jamie Oliver består af:
- Selve pastamaskinen, der har en rulle, som gør pastapladerne tynde.
- Tilbehør til at skære pastaen – enten som spaghetti eller tagliatelle.
- En klemme til at sætte maskinen fast på bordet, så den ikke glider frem og tilbage.
- Et håndtag der kan flyttes til den del af maskinen, der skal bruges.
Når man laver pasta selv, er det vigtigt, at man laver dejen i god nok tid, til at den kan hvile lidt, inden man skal bruge den. Du kan finde en god opskrift på hjemmelavet glutenfri pasta her.
Inden pastamaskinen tages i brug, skal man starte med at indstille rullen på 7. Det gøres ved at man hiver ud i indstillingsknappen og drejer den hen til det ønskede tal.
Skær dejen i mindre portioner og tryk den flad eller rul den en smule ud. Nu køres dejen igennem pastamaskinen 5-6 gange, indtil den er jævn.
Indstil nu rullen på 6 og kør dejen igennem en enkelt gang før du skifter til 5, 4, 3 osv. På billedet herunder ses dejens tykkelse på trin 3. Jeg synes, at trin 4 var meget passende til tagliatelle pasta, så man skal ikke nødvendigvis fortsætte til trin 1.
Når pastapladerne har noget den ønskede tykkelse, skæres de i skiver af ca. 25 cm længde, da det så er nemmere at styre igennem skæremodulet. Hvis du ønsker at lave lasagneplader, skærer du dem bare i passende størrelser, og så er de færdige.
Først forsøgte vi os med at flytte håndtaget til spaghettiskæreren. Dette kom der nogle helt fine små spaghettistrimler ud af.
Resultatet ses herunder:
Bagefter prøvede vi med tagliatelle-skæreren, hvilket også gav et rigtigt fint resultat. Man skal dog være opmærksom på at skæreren ikke skærer helt igennem strimlerne, så man skal selv hive strimlerne fra hinanden.
For at undgå at strimlerne klistrer sammen efter at man har skåret dem fra hinanden, kan man drysse dem med lidt mel eller hænge dem op over et rent viskestykke.
Kog pastaen med rigeligt vand i 3-4 minutter eller indtil de mærkes færdige.
Vi vendte pastaerne i en spinat-flødesovs og spiste den med kyllingestykker til.
Vi var positivt overrasket over, hvor hurtigt det er at rulle pladerne ud med pastamaskinen fra Jamie Oliver. Når man først lige fanger teknikken, tager det ikke mange minutter at rulle en masse plader. Modsat hvad jeg troede, er det faktisk også muligt, at lave pastaen alene. Man kan altså godt både dreje på håndtaget og køre pastaen igennem uden hjælp, så længe man sørger for at drysse lidt mel på dejen ind i mellem, så den ikke klistrer sammen.
Pastamaskinen giver mulighed for at man enten kun ruller dejen ud og selv skærer pladerne ud til lasagneplader, eller laver små firkanter til tortellini eller ravioli, mens der også er mulighed for at lave tynde spaghetti-strimler eller bredere tagliatelle-strimler.
Hvis jeg skal nævne noget negativt ved pastamaskinen, er det at skæremodulet ikke skærer tagliatelle-strimlerne helt fra hinanden, da det giver lidt ekstra arbejde, når man selv skal løsne dem fra hinanden. Derudover skal man passe på, at dejen ikke sætter sig fast inde i skæremodulet, da den ellers kan komme til at krølle dejen sammen, så man skal starte forfra. Dette skete dog mest i starten, så måske er det et spørgsmål om øvelse. Som det sidste må pastamaskinen ikke rengøres med vand og sæbe, selvom det er fristende, når man kan se at der sidder små dejrester ind i maskinen. I stedet skal man løbende fjerne dejen med et stykke køkkenrulle, og derefter børste rullerne med en pensel.
Trods disse forbehold er pastamaskinen fra Jamie Oliver en god investering, da den på ingen tid forvandler en klump pastadej til de tyndeste pastaplader. Jeg har ofte lavet pasta i hånden, og der kan jeg kun rulle det ud til det der svarer til trin 5 i denne maskine. Der er altså mulighed for at få en meget tyndere pasta, end det selv er muligt at lave.
Jeg har givet pastamaskinen fra Jamie Oliver 4,7 ud af 5 stjerner, da den på en hurtig og nem måde forvandler glutenfri pastadej til fantastisk lækker pasta. Grunden til at den ikke får 5 stjerner, er at den er svær at rengøre, og at man selv skal gøre den sidste del af arbejdet med at skille strimlerne helt ad selv.
Brandavenue.dk rabatkode
Skriv flg. kode i rabatkode-feltet inde på shoppen og få 15% i rabat:
glutenfri-mad.dk
Koden er gyldig i 14 dage.
Dette er et sponsoreret indlæg.
Skriv et svar