
Kartoffelroulade

Nogle gange kan man køre træt i kartofler og ris som tilbehør, når man ikke kan tåle gluten. Kartoffelroulade et rigtig godt naturligt glutenfrit alternativ, som kan varieres i det uendelige, og så pynter det på tallerkenen.
I denne opskrift er der brug spinat som fyld, men en god pesto er et nemt og lækkert alternativ til at lave fyldet selv.
Ingredienser (4 personer)
- 1 kg kartofler
- evt. 1-2 gulerødder
- 4-5 æg
- Salt og peber
Fyld:
- 500 gram spinat
- 150 gram bacon
- Salt, peber, timian.
- Evt. en grøntsagsrest som for eksempel champignon eller rød peber.
Riv kartofler og evt. gulerødder på den grove side af rivejernet. Tilsæt æg, salt og peber og fordel det ud på en bageplade med papir. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
I mellemtiden laves fyldet. Steg bacon i en gryde, tilsæt spinat og evt. grøntsagsrester. Krydr med salt, peber og timian, eller hvad der ellers måtte passe til kødet. I stedet for spinatfyld kan også bruges en god pesto.
Når kartoffelpladen er færdig i ovnen, tages den ud og spinatfyldet smøres på. Herefter rulles det til en roulade og får 5-10 minutter mere i ovnen, alt efter hvor bagt kartoflerne er.
Tag kartoffelrouladen ud af ovnen og skær forsigtigt i skiver med en god kniv.
Kartoffelroulade kan serveres sammen med for eksempel kød og salat. Hvis man ønsker det, kan man lave en sovs til, ellers smager det også glimrende uden.
Skriv et svar