Udskriv denne tekst

Lækkert glutenfrit rugbrød

Glutenfrit rugbrød

Denne opskrift på lækkert glutenfrit rugbrød kan klart anbefales. Rugbrødet er lavet på surdej, hvilket betyder, at brødet skal laves over flere dage. Opskriften er dog alt besværet værd.

Ingredienser

Surdej:
1,3 dl. vand (max. 30 grader)
1 multidophilus kapsel
100 gr. mel (rismel, quinoamel, boghvedemel)
1 tsk. Honning

1. dag:
5 ¼ dl. Vand (max. 30 grader)
1 portion surdej
1 spsk. læsøsalt
140 gr. hel boghvede
170 gr. quinoaflager
160 gr. quinoamel
160 gr. fuldkornsrismel
75 gr. tørret frugt i blød i 3 dl. vand (bruges 2. dag)

HUSK AT TAGE SURDEJ FRA!!!

2. dag:
100 gr. fuldkornsrismel
30 gr. Carob
20 gr. kartoffelmel
1 spsk. HUSK (kværnet)
35 gr. hele hørfrø
50 gr. knuste hørfrø
60 gr. blandede nødder (30 gr. solsikkekerner, 30 gr. hasselnødder)
6 gr. gær

Surdejen blandes og stilles lunt i 3 dage.

Opskriften fortsætter under annoncen...
Fremgangsmåde
1. dag:
Vandet varmes op til 30 grader. Rør surdejen ud i vandet. Kom salt, mel, flager og hel boghvede i. Lad stå lunt 18 – 24 timer.

2. dag:
Rør dejen op og tag 100 gr. surdej fra. Kom i et rent glas, drys salt over. Opbevares i køleskab.

Rismel og HUSK blandes godt. Rør gæren ud i vandet fra det tørrede frugt. Blend frugten og kom i dejen. De hakkede nødder tilsættes. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser. Rør godt 6 – 7 min.

Dejen skal være som tyk grød!
Stil lunt til hævning. Skal hæve 1½ – 2 cm. I formen.
Lad brødet afkøle i et viskestykke, skær først når det er koldt.

Det glutenfrie rugbrød bages nederst i ovnen i 30 minutter ved 210 grader + ca. 1½ time ved 150 grader.

Velbekomme :)




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>