Mælkefri og glutenfri mayonnaise
Er man ramt af madallergi kan det være vanskeligt at finde selv de mest normale madvarer i for eksempel glutenfri og mælkefri versioner.
Det gør sig også gældende med mayonnaise, som man med fordel selv kan lave, hvormed man er sikker på at få en både glutenfri og mælkefri mayonnaise, der samtidig smager meget bedre end den, man kan købe i supermarkederne.
Annias opskrift på hjemmelavet gluten- og mælkefri mayonnaise er super simpel og tager ingen tid at lave.
Ingredienser
- 1 bæger æggeblomme
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. æbleeddike
- 1 tsk. sennep
- Vindruekerneolie
Pisk æggeblomme, sennep, eddike, salt sammen. Kom olie i først et par dråber ad gangen, mens der piskes konstant.
Når blanding begynder at blive tykkere kan olien hældes i i en tynd stråle.
Der kommes olie i til den ønskede konsistens opnås.
kan der være gluten i sennepsmel og italiensk salat