Udskriv denne tekst

Naturlig glutenfri fiskefilet

IMG_5856

Jeg har længe savnet stegte fiskefileter, så da der i dag var tilbud på fisk, besluttede vi, at det skulle afprøves med glutenfri rasp. Det viste sig at være overraskende nemt, og man kunne på ingen måde smage, at raspen var glutenfri. Denne opskrift er på naturligt glutenfrie fiskefileter, og der er nok til ca. 2 personer.

Ingredienser

  • 200-250 gram fiskefileter (ca. 4 små fileter)
  • 1 æg
  • Glutenfri rasp (kan blandt andet købes i Rema1000)
  • Salt og peber
  • Olie/margarine til at stege i

IMG_5851

Opskriften fortsætter under annoncen...
Fremgangsmåde

Skyl fiskefileterne under vandhanen og dup dem tørre med køkkenrulle. Pisk ægget i en dyb tallerken. Hæld glutenfri rasp ud på en anden tallerken, så bunden er dækket. Drys lidt salt og peber i raspen og rør rundt.

IMG_5853

Tag en fiskefilet – vend den først i æggemassen og bagefter i raspen. Læg den på en tallerken og gentag med den næste fiskefilet, til du er kommet igennem hele bunken.

IMG_5854 (1)

Varm en pande op med fedtstof og steg fiskefileten derpå ca. 3 minutter på hver side. Du kan mærke, at fiskefileten bliver sværere at vende og begynder at falde fra hinanden, når den er færdig. IMG_5855

Nyd for eksempel fiskefileten med en skive glutenfrit brød, remoulade og citron.

 




4 kommentarer til Naturlig glutenfri fiskefilet

  1. Jette Hykkelbjerg siger:

    Hvis ikke lige man har glutenfri rasp, kan man også bruge mandler, der er hakket fint f.eks. i en foodprocessor.

    • Thomas Frousing siger:

      Jeg bruger altid blendede glutenfrie cornflakes. Dels smager det bedre og de bliver også flottere og sprødere.

  2. Mette siger:

    En anden let og lækker måde at panere fisk og kylling er at knus en pose GF franske kartofler, evt. tilsætte en smule paprika og så hælde fisk/kylling vendt i æg i posen. Ryste godt og bage i ovnen.

  3. Lars Christensen siger:

    Hvis man tilsætter den Glutenfrie rasp fra Rema lidt sesam, salt, peper og paprika, så har du en panering der smager perfekt.
    Faktisk bedre end den alm med gluten. bliver lækker crispy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>