
Naturligt glutenfrit stenalderbrød

Nogle gange skal det være nemt at spise glutenfrit. Når brøddet så samtidig er fyldt med sunde fedtstoffer og kerner, er det svært at få armene ned.
Dette naturligt glutenfrie stenalderbrød består kun af kerner, nødder, æg, olie og salt, og er derved et nemt og sundt alternativ til rugbrød. Stenalderbrød kan skæres i fine skiver, og spises med pålæg. Endnu en fordel ved stenalderbrød er, at man føler sig mæt i længere tid end ved andre slags brød.
Ingredienser
- En pose glutenfri blanding til stenalderbrød – den kan fx købes i Rema1000. Alternativt kan du selv lave en blanding af hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø og mandler eller købe en lignende blanding online her, hvis du ikke bor i nærheden af en Rema1000.
- 5 mellemstore æg
- Max 1 dl olie
- 2 tsk salt
Tænd ovnen på 160 grader. Pisk æggene sammen i en skål, tilsæt kerneblanding, olie og salt.
Bland massen sammen og hæld den i en rugbrødsform, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir.
Lad stenalderbrøddet få 60 minutter på en rist midt i ovnen før du tager det ud, og stiller det til at køle.
Tag gerne rugbrøddet ud af formen, så den kan dampe af. Jeg var overrasket over, at der var en lidt fugtig/olieret overflade, da der var gået en time, men når først brøddet køler af, forsvinder det igen. Det anbefales, at man lader brøddet køle lidt af, inden man skærer det i skiver. Brøddet kan fryses ned i skiver, eller pakkes ind i en pose og spises over flere dage, evt, efter en tur på brødristeren til sidst.
Det er super nemt, kan nærmest ikke gøres forkert og så smager det rigtig godt.
Skriv et svar