Udskriv denne tekst

Ovnbagte æbler

gefuellter_bratapfel_mit_vanillesosse_0

Denne opskrift er naturligt glutenfri og perfekt til efteråret, når de danske æbler er høstet og vejret bliver koldere.

Det er hurtigt og nemt at lave og smager skønt!

 

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 æbler
  • 2 spsk rosiner
  • 3 spsk appelsinsaft
  • 2 spsk grofthakkede hasselnødder eller mandler
  • 2 spsk honning
  • Et drys kanel
  • Evt. lidt fedtstof til det ildfaste fad.

Tilberedning

Tænd for ovnen på 180 grader.
Skyl æblerne og fjern kernehuset – lad skrællen blive på.
Dyp rosinerne i appelsinsaften.
Bland nødder, rosiner, honning og kanel.
Put evt. lidt fedtstof i det ildfaste fad.
Stil æblerne i fadet, og fyld blandingen i.
Bag æblerne ca. 30 minutter i ovnen.

Server med flødeskum eller vaniljeis – eller spis dem som de er.

Opskriften kan gøres mælkefri, hvis man bruger olie eller magarine som fedtstof og bruger sojafløde eller sojais som tilbehør.

 




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>