Glutenfri-Mad.dk

Rhode´s Café (Trøjborg, Aarhus)

Skrevet af Glutenfri-mad.dk d. 14. november 2014 i Glutenfri spisesteder

OPDATERING: Rhode’s Cafe er lukket pr. 13. marts 2016.

I onsdags var jeg på café med nogle veninder, og de var så søde at lade mig vælge café, så jeg kunne få andet end salat. Efter at have søgt på nettet besluttede jeg mig for, at det skulle være Rhode´s Café, der ligger på Trøjborg (Aarhus). Det fremgår af deres menukort, at man kan bestille en sandwich med hjemmebagt glutenfrit brød, men da jeg heller ikke kan tåle mælk, ringede jeg derned på forhånd, og fik bekræftet at der heller ikke er mælk i deres brød.

Caféen ligger på Tordenskjoldsgade 32 skråt overfor Metropol Biografen. Man kan vælge at spise sin mad inde i caféen eller bestille det som take away.

Jeg bestilte en glutenfri sandwich med røget laks og dilddressing til 39 kr. Mine veninder bestilte “normale” sandwich til 59 kr. Prisforskellen skyldes, at den glutenfrie sandwich er lidt mindre end de andre, men jeg synes, at jeg blev rimelig mæt af den. Den glutenfrie sandwich var lavet med to skiver lyst glutenfrit brød. Brøddet smagte rigtig godt, og var dejligt luftigt.

Atmosfære

Caféen er lys og indbydende. Bordene er arrangeret rundt om disken i mindre grupper, så man ikke har indtrykket af, at der er så fyldt.

Glutenfrit udvalg

Det glutenfrie udvalg består af glutenfrie sandwiches, der kan laves med følgende fyld:

  • Kylling og bacon
  • Hjemmelavet tunsalat
  • Roastbeef og rødløg
  • Røget laks
  • Serranoskinke og ost
  • Æg og rejer
  • Oksesalami og gulerod

Selve brøddet er som sagt også mælkefrit, men der er mælk i noget af fyldet fx tunsalaten, så spørg før du bestiller.

Burgere og salater kan også bestilles med glutenfrit brød.

Pris

En glutenfri sandwich koster 39 kr, hvilket jeg synes er en rigtig fair pris for en lækker sandwich. Derudover kan man købe kildevand eller hyldebærsaft til 18 kr.

Hvis du tager derned med nogen der ikke spiser glutenfrit, kan de vælge mellem en lille sandwich til 39 kr eller en normal sandwich til 59 kr.

Hvis man er så heldig at være studerende, er der desuden 10 % studierabat.

Service

Vi fik en rigtig venlig betjening på stedet, og værtinden var rigtig hjælpsom.

Da jeg ringede derned, inden vi tog afsted, læste hun ingredienserne på brøddet op for mig, så vi var sikre på at der ikke var mælk i. Da vi kom, snakkede vi om, hvilke typer sandwichfyld jeg kunne tåle, og da hun kom med sandwichen, tilbød hun, at jeg bare kunne sige til, hvis jeg manglede ekstra dressing eller lignende.

Konklusion

Rhode’s Café er en hyggelig lille café på Trøjborg, der ligger tæt på Aarhus Universitet, Metropol Biografen og Riis Skov. Deres glutenfrie brød er lækkert, fyldet velsmagende og prisen ganske fornuftig. Personalet er hjælpsomme og svarer gerne på spørgsmål om maden. Konklusionen må blive, at jeg sagtens kunne finde på at tage derned igen en anden gang.


Link: https://glutenfri-mad.dk/rhodes-cafe-troejborg-aarhus/