Udskriv denne tekst

Glutenfri i Spanien

glutenfri i spanien

Spanien er generelt et meget glutenfrit-venligt land, hvor både supermarkeder og restauranter har flere forskellige valgmuligheder, hvis man vil undgå gluten.

Supermarkeder med glutenfrie produkter:

Jeg har været på ferie i Spanien flere gange, og har hver gang haft glæde af supermarkedskæden Mercadona.Mercadona

De har et Sin Gluten-logo på alle deres glutenfrie produkter, hvilket gør dem nemme at finde, selvom man ikke taler spansk. De har et rimeligt stort udvalg i de fleste butikker, både når det gælder brød, kage, pasta og snacks.mercadona

Mercadona her butikker i de fleste spanske byer, blandt andet: Málaga, Marbella, Torremolinos, Fuengirola, Nerja, Ronda, Benalmádena, Alicante, Barcelona og på flere af de Kanariske Øer.

Derudover har jeg oplevet at kæden Spar (vi kender logoet fra den danske spar-kæde) sælger en del glutenfrie produkter, typisk fra Schär.

spar

Glutenfrie spisesteder:

Når man er ude at spise i Spanien, oplever jeg, at det svinger meget, hvorvidt folk har kendskab til gluten, men hvis man siger “Soy celiaco”, er der en stor chance for, at de ved hvad cøliaki er.

 • McDonalds har også glutenfrie burgerboller i Spanien.
 • Barcelona:
  • Gaudi Bakery: Ligger på Sardenya 298 kun to minutters gang fra Sagrada Familia. Det er en lille café, der sælger sandwich med glutenfrit brød.
  • Forn Boix: Er et bageri, der både sælger glutenfrit brød og glutenfrie kager. De har to filialer – en på Carrer Hospital 20 (meget tæt ved Ramblaen -den ene sidevej ca udfor hvor Mito’s mosaik ligger i brolægningen) og den anden på Xuclá 23.
  • Conesa: Ligger både på Creu Coberta og på Placa St. Jaume  (sidstnævnte i Gotiske kvarter) og laver super gode sandwich…men vær tålmodig…der er som regel kø.
  • Copasetic: Ligger på Carrer Diputació nr. 55 i L’Eixample distriktet. Serverer fantastisk brunch.
  • Canete i det kinesiske kvarter er en tapasbar, hvor de har styr på glutenfri mad.
  • Dos Pallilos ved El Raval er en super lækker restaurant a la Noma (dog uden Michelin), hvor de har styr på glutenfri mad.
  • De fleste hoteller kan tilbyde glutenfrit brød, hvis man spørger efter det.
 • Fuerteventura:
  • I Corralejo: The Point: Italiensk restaurant, hvor ejeren selv har cøliaki. De har glutenfrit pasta til deres retter og man kan købe brød til frokost og kage til kaffen.
 • Marbella:
  • Restaurant La Relojera: Fiskerestaurant der har separat friture til glutenfrie retter.
  • Pizzeria Casa Italia: Laver glutenfrie pizzaer.
 • Tenerife:
  • I Costa Adeje: Harriet’s Tea Room specialiserer sig i glutenfrit bagværk og har derfor både glutenfrit brød og kage, ligesom man kan bestille en sandwich til flyveturen hjem.
  • I Playa de las americas: Bombay Delight: Lækker indisk mad der er lavet fra bunden. De var meget opmærksomme på allergier, og man kan bestille alle retter uden de ingredienser man ikke kan tåle.
  • I Playa de las americas: Thai Botanico: rigtig lækker frisklavet thaimad, restauranten har en allergifortegnelse, og laver gerne om i retterne, hvis man vil have en ret, der indeholder noget man ikke kan tåle.
  • I Playa de las americas: GourmetLand er en kæde af 14 restauranter med alt fra grill til italiensk, asiatisk og mexicansk. En del af resturanterne ligger lige bag ved Safari-centret. Alle kædens restauranter har allergisymboler på menukortet, så man straks kan se hvilke retter man kan bestille.

Skriv gerne en kommentar, hvis du har tilføjelser til listen, så retter vi det til løbende!
4 kommentarer til Glutenfri i Spanien

 1. Lene Svane Bødtger siger:

  Barcelona:

  Sandwich: Conesa ligger både på Creu Coberta og på Placa St. Jaume (sidstnævnte i Gotiske kvarter) og laver super gode sandwich…men vær tålmodig…der er som regel kø.

  Fantastisk brunch på Copasetic, Carrer Diputació nr. 55 i L’Eixample distriktet.

  Canete i det kinesiske kvarter og Dos Pallilos ved El Raval hhv. tapasbar og super lækker restaurant a la Noma (ej michelin dog) er begge steder man roligt kan gå hen og sige “soy celiaca” og så iøvrigt lade fornuften råde når man vælger sin tapas.

  Hotellerne har som regel også et glutenfrit brød hvis man sprøger efter det, erfaringen er dog at det er ret ringe – men alt hjælper efter en tur i toasteren :-).

  • Louise siger:

   Hej Lene

   Tusind tak for din fine Barcelona-guide. Jeg har tilføjet spisestederne oppe i selve teksten :)

 2. Inge Madsen siger:

  I og udenfor Estapona (Spanien) ligger flere Mercado forretninger m stort udvalg af gluten og lactosefri produkter og til rimelige priser.

 3. Lenette Plet siger:

  Tenerife (syd)
  Smiths Bistro, Costa del Silencio, har er stort udvalg af glutenfri mad (indehaveren har selv cøliaki). Mad af god kvalitet til en meget fornuftig pris! Restauranten er lille, så reserver evt. bord på forhånd.
  Adresse: Apartments las gaviotas, L 74f Calle Minerva, 38630 Costa del Silencio, Arona.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>