Glutenfri-Mad.dk
Vietnamesiske forårsruller
Skrevet af Glutenfri-mad.dk d. 22. januar 2015 i Glutenfri aftensmad opskrifter
Hvis man står og mangler en opskrift på en nem og sund aftensmad, er vietnamesiske forårsruller et godt bud. Forårsrullerne er lavet af rispapir, og i denne opskrift bliver rispapiret blot dyppet i vand, før man ruller dem med fyld og spiser dem kolde. Rispapir kan købes i asiatiske butikker og flere og flere supermarkeder. Jeg så dem i Rema1000 i går.
Man kan også få rispapir, som kan steges, hvis man ønsker at lave rigtige stegte forårsruller, som man kender dem fra asiatiske restauranter.
Fyldet kan varieres i det uendelige, men nogle af favoritterne herhjemme er med:
Fordelen ved forårsrullerne er, at du næsten altid kan bruge de råvarer, du har liggende i køleskabet, uanset om det er kål eller kylling.
Her er to forslag til opskrifter, men det kommer sig som sagt ikke så nøje, præcis hvad eller hvor meget der kommer i.
Ingredienser (Rejer og avokado)
Tilberedning
Skær grøntsagerne i fine strimler, steg rejerne på panden med chili eller hvidløg. Giv dem ikke for lang tid, så bliver de gummiagtige. Dyb rispapiret i vand, og vent til det bliver blødt. Læg det på en tallerken, placer fyldet i midten og rul rispapiret til en forårsrulle. Server forårsrullerne med glutenfri sojasovs, chutney eller sød chili som dip.
Ingredienser (Råkost og and)
Tilberedning
Steg andebrystet på panden, som du kan lide det. Riv eller snit grøntsagerne fint. Lav en marinade af olie, balsamico og honning, og hæld den over råkostsalaten.
Dyp rispapiret i vand, og vent til det bliver blødt. Læg det på en tallerken og placer fyldet ovenpå. Drys forårsløg over til sidst.
Rul rispapiret sammen om fyldet, til det ligner en forårsrulle. Størrelsen afhænger af, hvor meget fyld du putter i.
Link: https://glutenfri-mad.dk/vietnamesiske-foraarsruller/
Tryk her for at printe.