Glutenfri-Mad.dk

Vietnamesiske forårsruller

Skrevet af Glutenfri-mad.dk d. 22. januar 2015 i Glutenfri aftensmad opskrifter

Hvis man står og mangler en opskrift på en nem og sund aftensmad, er vietnamesiske forårsruller et godt bud. Forårsrullerne er lavet af rispapir, og i denne opskrift bliver rispapiret blot dyppet i vand, før man ruller dem med fyld og spiser dem kolde. Rispapir kan købes i asiatiske butikker og flere og flere supermarkeder. Jeg så dem i Rema1000 i går.

Man kan også få rispapir, som kan steges, hvis man ønsker at lave rigtige stegte forårsruller, som man kender dem fra asiatiske restauranter.

Fyldet kan varieres i det uendelige, men nogle af favoritterne herhjemme er med:

  • Friske forårsruller med lynstegte chili- eller hvidløgsrejer og friske grøntsager.
  • Friske forårsruller med råkostsalat og andebryst.

Fordelen ved forårsrullerne er, at du næsten altid kan bruge de råvarer, du har liggende i køleskabet, uanset om det er kål eller kylling.

Her er to forslag til opskrifter, men det kommer sig som sagt ikke så nøje, præcis hvad eller hvor meget der kommer i.

Ingredienser (Rejer og avokado)

  • 8-12 stykker rispapir
  • Et fad eller en pande med vand til at dyppe dem i
  • 4 Gulerødder i tynde strimler
  • 2 Avocado i tynde strimler
  • 2 Peberfrugt i tynde strimler
  • Rejer lynstegt på panden i lidt olie med chili eller hvidløg.
  • Glutenfri sojasovs, chutney eller sød chili til at dyppe rullerne i.

Tilberedning

Skær grøntsagerne i fine strimler, steg rejerne på panden med chili eller hvidløg. Giv dem ikke for lang tid, så bliver de gummiagtige. Dyb rispapiret i vand, og vent til det bliver blødt. Læg det på en tallerken, placer fyldet i midten og rul rispapiret til en forårsrulle. Server forårsrullerne med glutenfri sojasovs, chutney eller sød chili som dip.

Ingredienser (Råkost og and)

  • 8-12 stykker rispapir
  • Et fad eller en pande med vand til at dyppe dem i
  • 4 Gulerødder i tynde strimler
  • 1 Persillerod i tynde strimler
  • 1 Pastinak i tynde strimler
  • 1 Rødbede i tynde strimler
  • 1 Forårsløg i skiver
  • Olie/balsamico/honning-marinade til råkostsalaten
  • Andebryst stegt på panden.

Tilberedning

Steg andebrystet på panden, som du kan lide det. Riv eller snit grøntsagerne fint. Lav en marinade af olie, balsamico og honning, og hæld den over råkostsalaten.

10842276_716135798494413_8377583230619752855_o (1)

Dyp rispapiret i vand, og vent til det bliver blødt. Læg det på en tallerken og placer fyldet ovenpå. Drys forårsløg over til sidst.

10830551_716135828494410_5904670976669965343_o

 

Rul rispapiret sammen om fyldet, til det ligner en forårsrulle. Størrelsen afhænger af, hvor meget fyld du putter i.

10918946_716135818494411_1640903763591908569_oVelbekomme :)

 


Link: https://glutenfri-mad.dk/vietnamesiske-foraarsruller/