Anmeldelse: SimpleRAW (København)
På Gråbrødretorv 9, gemt nede i kælderen, ligger restauranten SimpleRAW. Her serveres der sund og nærende mad til dem som ønsker en varieret kost og stadig gerne vil have muligheden for at spise ude. Restauranten serverer bla. Vegetarisk mad og Raw Food, som er mad tilberedt med mindst mulig bearbejdning, og lavet af naturens egne råvarer, således at man får alle de gode næringsstoffer som ens krop har brug for. Stedet er især godt til os der er sensitive overfor flere ting, fordi SimpleRAW ikke anvender konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer, sukker, mælkeprodukter, gær eller glutenholdige produkter. Det gør netop at man som glutensensitiv, kan slappe helt og nyde sit restaurantbesøg af når man bestiller fra menuen, for alt er glutenfrit.
Lige fra vi kommer ind i restauranten bliver vi mødt af en hyggelig afslappet atmosfære. Stilen er moderne, enkel og minimalistisk, men med et hyggeligt rustikt touch. De flotte træborde og bænke varmer rummet op, mens de hvide vægge og plaststole gør rummet let og luftigt. Hele atmosfæren er enkelt men med nogle hyggelige detaljer som bløder rummet op, såsom puder stearinlys og friske blomster.
De lange borde man sidder ved gør desuden at man let kommer til at falde i snak med sidemanden, og netop på et sted som dette opdager man at have nogle ting til fælles; den sunde mad.
Servicen på restauranten var særdeles venlig og imødekommende. Personalet gav sig tid til at snakke med gæsterne; idet de forklarede restaurantens koncept og hvilke råvarer der blev brugt i retterne, men kunne også bruge tiden på at smalltalke lidt med gæsterne, hvilket gjorde at hele stemningen på restauranten føltes afslappet og åbenhjertet.
På menuen kan man vælge alt fra brunch, bowls, burgere, rispapirruller, snacks og lækre hjemmelavede desserter. Der tilbydes desuden ugens varme ret, hvilket var et hit hos anmelderen, og en dejlig valgmulighed hvis man er i humør til lidt varmende comfort food.
Der er derfor rig mulighed for at få stillet sin sult, uanset om man har lyst til en sund skål grønt eller en lækker varm ret, der ligger lidt tungere.
Priserne er særdeles rimelige; en hovedret kan fås fra ca. 80 -120 kr.
Udover hovedretterne på menukortet, kan man få en brunch til 135 kr, hvor du kommer til at smage mange af retterne på resten af menukortet.
Derudover er der lækre snacks til meget rimelige priser, grønkålschipsene kostede fx 30 kr, og var så lækre at det bestemt ikke er sidste gang jeg har fået dem.
Desserterne ligger til omkring 55 kr, men er man meget desserthungrende, kan man købe en dessert tapas tallerken til 140 kr, hvor den søde tand får rig mulighed for at blive stillet.
Drikkevarerne ligger til omkring 35-55 kr, afhængig af størrelsen. Vi fik bla. den friske lemonade som kostede 35 kr, og her får man virkelig god værdi for pengene.
Vi valgte at prøve lidt af hvert fra menukortet, og blev bestemt ikke skuffede over maden.
Til at starte med fik vi de førnævnte kålchips. De var så sprøde, lækre, luftige. Grønkålen var dehydreret og vendt i sourcream and onion, og mindede derfor om en syndig snack, som man ellers ikke normatl forbinder med sund mad.
Samtidig med kålchipsene fik vi serveret rispapirruller og en varm tomatsuppe med kokosmælk. Rispapirrullerne var virkelig en lækker oplevelse. De havde den helt rigtige konsistens og smagte vidunderligt friske, som tilbehør til disse blev serveret to forskellige saucer; en tamari sauce og en inge/chili dressing. Begge saucer løftede rispapirrullerne et ekstra stadie op, og gjorde hele smagsoplevelsen særdeles vellykket.
Ugens varme ret var den hjemmelavede tomatsuppe med kokosmælk og glutenfrit brød. Denne ret var særdeles velsmagende og mættende. Retten havde den helt rigtige tomatsmag og kokosmælken bidrog til at gøre retten cremet og lækker.
Til suppen blev serveret glutenfrit brød der var let ristet. Brødet var fra Orion Bageren, og lavet på havremel og boghvedemel. Selve brødet havde en rigtig god smag, var luftigt og den lette ristning var den perfekte kontrast til den lækre cremede tomatsuppe.
Efter disse skønne retter, fik vi serveret en Middle Eastern Bowl og en varm vegetar burger. Vegetar burgeren var et rigtig godt bud på en sund burger, og havde bla. Nogle lækre syltede rødløg og en smagfuld dressing, der gav burgeren en saftig konsistens. Til burgeren blev serveret lufttørrede sweet potato chips, som desværre var en anelse for bløde, men den udsøgte smoked paprika mayonnaise løftede hele smagsoplevelsen.
Middle Eastern Bowl’en overraskede på mange punkter. Der var mange friske grøntsager som gav en dejlig knasende sprødhed til retten, mens grantæblen og dadlerne bidrog med en sødmende smag. Hele smagsoplevelsen var faktisk velfungerende, idet man både fik det friske, let bitre og det søde på en gang.
Til maden fik vi en Erna Smoothie, som var lavet på jordbær, æble og avocado. Den havde en flot rød farve, cremet konsistens og en sødlig frisk smag. Udover denne fik vi en Henry Lemonade, som var lavet på citron, agavesirup og ingefær. Denne drik kunne fås med eller uden brus, og idet vandet kom separat var det muligt at mikse lemonaden så den fik den skarphed som man selv ønskede.
Hvis man som jeg har en sød tand, og nogle gange godt kan savne at kunne spise kage til dessert, er desserterne hos Simple Raw et rigtig godt sted at tage hen.
Vi sluttede vores måltid af med en såkaldt Dessert Tapas, hvor der især var en cheesecake med Lime smag, som må siges at være en af de bedste Lime cheesecakes jeg har fået. Kagerne er ikke bagte, men friske og lækre. De har den helt rette kombination af sødt og syrligt, så desserten ikke føles som noget der ligger tungt i maven, men blot er en frisk opkvikker i slutningen af måltidet.
Vi gik fra SimpleRAW mætte og særdeles tilfredsstillede. På intet tidspunkt følte jeg at der manglede ”kød”, til trods for at alle retterne var vegetariske. Derimod havde jeg oplevelsen af at få sund og nærende mad, som samtidig var lækker og meget tilfredsstillende i smagsoplevelse. Det er utrolig dejligt at opleve steder som disse, hvor der bliver taget stilling til kosten, men som samtidig ønsker at give deres gæster en velsmagende oplevelse. Og det er bestemt ikke sidste gang jeg kommer forbi restauranten.
Skriv et svar