Glutenfri æbletærte
Selvom æblesæsonen er slut, betyder det ikke nødvendigvis, at man behøver vente til det nye år med at få en lækker glutenfri æbletærte.
Annias lækre glutenfrie æbletærte kan spises året rundt. Æbletærten kan nemt gøres mælkefri ved at benytte en mælkefri margarine.
Ingredienser
- 100 g mandelmel
- 100 g fuldkornsrismel
- 50 g kartoffelmel
- 3 tsk johannesbrødkernemel
- 1 knivspids bagepulver
- 50 g flormelis
- 2 æggehvider
- 2 spsk vand
- 40 g kokosolie
- 40 g margarine
- 6 æbler skåret i tynde skiver
- Kanelsukker
De tørre ingredienser blandes godt.
Fedtstoffet blandes godt i, hvorefter æggehvider og vand røres i.
Tærtedejen bør herefter hvile i køleskab i omkring 20 minutter.
Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Det kan anbefales at rulle dejen ud mellem 2 stykker husholdningsfilm.
Æblerne lægges ovenpå dejen og drysses med kanelsukker.
Den glutenfrie æbletærte bages i 40 min ved 150 grader.
Æbletærten kan eventuelt nydes sammen med flødeskum, cremefraiche eller is.
Skriv et svar