Glutenfri lagkage
Glutenfri lagkage kan sagtens være nemt og lækkert at lave. Her kommer et bud på to forskellige versioner. En med klassiske, hvide lagkagebunde og en med chokoladebunde. Fyldet kan varieres i det uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser
Ingredienser
- 4 æg
- 175 g sukker
- 50 g glutenfrit mel (fx boghvedemel eller rismel)
- 30 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- Hvis du vil have chokoladebunde – tilsæt 2-4 spsk kakaopulver
Pisk æg og sukker i lang tid, til det er helt hvidt og skummende. Bland alle de tørre ingredienser sammen og vend det forsigtigt i æggemassen til det bliver en ensartet dej.
Hæld dejen i en springform med bagepapir og bag den ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Lad det hele køle af på en rist, inden du forsigtigt skærer kagen i 2-3 lag.
Voila – du er nu klar til at samle dine lagkagebunde med lækkert fyld.
Forslag til fyld
Titelbilledet viser en lagkage med hvide bunde, der er fyldt med vaniljecreme, hindbærmarmelade, hindbær-flødeskum og friske jordbær.
Billederne herunder viser en lagkage med chokoladebunde, der er fyldt med flødeskum med chokolade, bananer, vaniljecreme, bananer og toppet med hindbær-flødeskum.
Begge lagkager er her lavet mælkefrie ved at bruge sojamælk i vaniljecremen og sojaflødeskum til resten.
Velbekomme
Kan man smøre den ud på en bageplade i stedet, så det bliver en firkant der ikke skal deles?
Hej Kirsa
Jeg har ikke selv prøvet det, men det tror jeg godt, at du kan
Det kunne sagtens lade sig gøre – mums den blev god. Fyld af jordbær musse, smurt med chokoladecreme og overtrukket med fondant.
Hej Kirsa.
Jeg vil bare høre dig, om du har opskriften på en glutenfri vaniljecreme, så vil jeg være dig meget taknemlig. Med på forhånd tak. Venlig hilsen
Birthe Christensen