Glutenfri og mælkefri blomkålspizza
Blomkålspizza er de seneste år blevet et kendt glutenfrit alternativ til pizza. Desværre indeholder de fleste opskrifter på blomkålspizza mælk i form af ost, der blandes i blomkålsdejen, og derfor kommer her en opskrift til alle dem, der hverken tåler mælk eller gluten.
Den glutenfrie blomkålspizza har i øvrigt den fordel, at dejen ikke skal æltes og hæve som ved traditionel pizza, og derfor er det hurtigt at lave.
Det er en rigtig god hjælp at have en blender til denne opskrift!
Ingredienser (3-4 personer)
Blomkålsdejen:
- Et blomkålshoved
- 4 æg
- 1-2 spsk loppefrøskaller
- 1 spsk olie
- Salt
- Peber
- Oregano
Fyldet (vælg selv din favorit):
- Tomatsovs
- Bacon
- Pølser
- Skinke
- Peberfrugt
- Løgringe
- Champignon
Start med at vaske blomkålshovedet og skære det ud i nogle mindre stykker før du blender det til en ensartet masse.
Tilsæt æg, loppefrøskaller, olie, salt peber og oregano og blev igen.
Fordel blomkålsdejen på en forvarmet bageplade, og bag den i ovnen ved 15-20 min ved 200 grader. Hvis du ønsker en lidt tyndere bund, kan man eventuelt lave to mindre pizzaer af dejen. Dejen falder dog lidt sammen i ovnen, så gå ikke i panik, hvis den er lidt tykkere end din pizzadej normalt er.
Når pizzabunden begynder at blive gylden, tager du den ud af ovnen og putter dit foretrukne pizzafyld på.
Bag pizzaen igen til fyldet er blevet bagt og kanten begynder at blive sprød. Det kan godt tage ca. 10 minutter.
Nyd din glutenfrie og mælkefrie blomkålspizza
Skriv et svar