Udskriv denne tekst

Glutenfrie solsikkekerneboller med chiafrø

Solsikkekerneboller

Denne opskrift på boller er lavet af Bente, der selv beskriver dem som de bedste boller, hun til dato har formået at lave.

Solsikkekernebollerne har en perfekt kombination af en sprød skorpe og saftig indvendig. Bollerne består blandt andet af chiafrø, der kan købes i for eksempel Føtex til ca. kr. 100 for 500 g. I Tyskland koster de kun ca. 60 kr. i grænsebutikkerne.

Ingredienser (20 stk.)

  • 75 g gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • 1 1/2 dl. creme fraiche, A 38 el.lign.
  • 3 spsk. sukker
  • 3 æg
  • 1/2 dl. god olie
  • 1 1/2 dl. solsikkekerner
  • 1 1/2 spsk. hørfrø
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 300 g revet gulerod
  • 1 1/2 tsk. salt
  • ca 675 g glutenfrit mel
  • evt. æg til pensling

Opskriften fortsætter under annoncen...
Fremgangsmåde

Gulerødder, creme fraiche og kerner blandes i røremaskine. Æggene tilsættes sammen med olien. Tilsæt melet blandet med sukker og salt. Gæren udrøres i det lunkne vand og tilsættes. Røres i ca. 10 min.

Dejen skal være så fast, at den ikke mister formen, når solsikkebollerne sættes på bagepladen.

Sættes på pladen med ske (nemmest hvis skeen dyppes i koldt vand) og hæver tildækket i ca. 30 min. Bollerne kan evt. pensles med sammenpiskede æg for at få en lækker brun overflade. Bollerne bages ca. 20 min. ved 200 gr. varmluft.

Jeg brugte creme fraiche 18% og en blanding af(mest) orange finax, lidt grøn finax, quinoamel og jyttemel, men man kan sikkert bruge, hvad man har. Kernerne kan også ændres, fx. kan solsikkekernerne udskiftes med græskarkerner. Man kan også tilsætte kardemomme, kanel el.lign.

Velbekomme! :)




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>