Glutenfri brownies med banan og honning
Brownies er blandt favoritkagerne her i hjemmet, og vi har efterhånden forsøgt os med en lang række opskrifter med blandet succes. Denne opskrift på glutenfri brownies indeholder ikke raffineret sukker eller mel af nogen art, men smager alligevel fantastisk.
Ingredienser (12 stk.)
- 2 modne bananer
- ½ dl rå honning
- ½ dl kokosolie, smeltet
- ½ dl kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 spsk vanliesukker
- 2 æg
- 100 g smeltet mørk chokolade
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Smelt kokosolien og honningen sammen i mikrobølgeovnen eller i vandbad, indtil det bliver flydende.
- Blend den flydende væske sammen med den første banan, indtil det bliver glat, tilsæt derefter langsomt stykker af den anden banan, indtil det er fuldstændig blendet sammen.
- I en separat skål, bland de tørre ingredienser sammen (vanillesukker, kakaopulver, bagepulver, salt).
- Tilsæt æg og smeltet chokolade sammen med de tørre ingredienser i blenderen og blend indtil blandet og glat.
- Hæld dejen ned i en smurt springform.
- Bages i cirka 35 minutter, eller indtil den kan stikkes uden at dej kommer med op. Hvis du kan lide en mere fast konsistens, bag i cirka 40 minutter.
Som det er tilfældet med alle opskrifter på brownies , kan det være svært at få konsistensen helt perfekt i første forsøg, medmindre man kender sin ovn rigtig godt, men opskriften er værd at forsøge sig med, hvis man elsker chokolade.
Skriv et svar