Udskriv denne tekst

Aarhus Central Food Market

Ren&Stærk

Aarhus Central Food Market er et rigtig godt bud, hvis du befinder dig i nærheden af gågaden i Aarhus og bliver sulten – uanset om det er til frokost, aftensmad eller blot en lille snack. Markedet ligger på Skt. Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus C lige ved siden af BioCity og Netto på gågaden. Markedet har åbent onsdag-søndag fra 11-21 – tjek åbningstiderne inden du tager afsted – de kan have ændret sig, siden jeg har lavet denne guide.

Atmosfære:

Aarhus Central Food Market er hyggeligt indrettet med madboder langs kanten og i midten af rummet. De fleste siddepladser er ved lange borde med bænke, så man kommer måske til at sidde tæt på nogen man ikke kender. Hvis man gerne vil sidde mere privat, er der også en afdeling tæt på indgangen med mere traditionelle borde og stole, og der er også mulighed for at sidde udenfor, hvis vejret tillader det. Markedet er en blanding af traditionelle madboder, hvor man køber færdige retter og boder, hvor man kan købe råvarer med hjem.
Som udgangspunkt er Aarhus Central Food Market nok mest et “voksen-spisested”, men der var flere mødregrupper afsted med barnevogne, og også familier med mindre børn, der spiste der.

Glutenfrit udvalg:

Det glutenfrie udvalg varierer fra bod til bod. Jeg afprøvede Ren&Stærk, der reklamerer med at deres mad er gluten- og laktosefri. Deres menukort består primært af æggewraps. Æggemassen bliver lavet til en meget tynd “pandekage”, der fyldes med grøntsager og kød efter eget valg.

Ren&Stærk

Ud over wraps med laks, kylling, oksekød, pulled pork eller kød-fri, er der også mulighed for at få månedens ret og Raw Cakes. Jeg sluttede af med at spise en Raw Cake, men glemte desværre at finde kameraet frem. Jeg kunne vælge mellem en “cheesecake” eller en avokado-chokolade-kage. Chokoladekagen smagte skønt, og den blev serveret med nødder, friske bær og en mango-pure.

Ren&Stærk1

Ud over Ren&Stærk er der flere af de andre boder, der også har skilte om, at de kan håndtere allergier.

En anden bod jeg vil fremhæve er er: StoneBros, der sælger glutenfrie og mælkefrie brødblandinger til stenalderbrød og knækbrød.

Jeg har tænkt mig i den kommende tid at besøge flere forskellige boder hos Aarhus Central Food Market og opdatere siden herinde løbende, efterhånden som jeg bliver klogere på udvalget.

Pris:

Hos Ren&Stærk kostede en æggewrap med fyld 75 kr og en Raw Cake 35 kr. Så vidt jeg kunne se i de andre boder, ligger prislejet i de fleste madboder i Aarhus Central Food Market på ca. 60-90 kr pr ret.

Service:

Vi oplevede sød og venlig betjening, da vi besøgte Aarhus Central Food Market. Da markedet består af en masse forskellige madboder rundt om et fælles spiseområde, er der selvfølgelig selvbetjening. Fordelen ved konceptet er, at man ikke behøver at være enige om, hvad man skal spise. Er man flere afsted sammen stiller man sig bare selv i kø ud for den bod, man gerne vil spise hos, og så mødes man og spiser sammen i midten. Ulempen er, at det kan være lidt svært at koordinere, at alle får maden på én gang, da der kan være stor forskel på, hvor mange der venter, og hvor lang tid det tager at lave maden i hver enkelt bod.

Konklusion:

Jeg var meget tilfreds med min æggewrap, og jeg er vild med konceptet, hvor jeg ikke behøver at “tvinge” en masse andre til at spise et bestemt sted, bare fordi jeg har allergi. Her kan alle vælge det, de helst vil have, og jeg kunne nemt finde noget at spise. Derudover er Aarhus Central Food Market et sted, man kan komme igen og igen, da der er mange boder, man kan prøve, og boderne også løbende udvikler nye retter. Jeg synes, at stemningen var hyggeligt og uformel. Boderne havde generelt meget fokus på økologi og lokale råvarer, og så synes jeg, at det er et overkommeligt prisniveau.

Aarhus Central Food Market får 4,7 stjerner indtil videre – så må vi se, om det ændrer sig, efterhånden som jeg får prøvet nogle flere boder.

Har du prøvet andre boder, så må du meget gerne skrive en kommentar, så guiden kan blive så præcis som muligt!
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>