Glutenfri jordbærtærte
Foråret og solen har ramt Danmark, og det fejrer vi med en opskrift på en fantastisk glutenfri jordbærtærte.
Der findes ikke noget bedre end en lækker glutenfri jordbærtærte eller jordbærkage, og Annias dejlige opskrift kan hamle op med selv bagerens bedste tærte.
Denne opskrift kan nemt laves som mælkefri jordbærtærte, hvis man erstatter mælkeprodukterne med soja-alternativer.
Ingredienser
Glutenfri jordbærtærte bund
- 75 gr. mandelmel
- 75 gr. rismel
- 50 gr. quinoamel
- 50 gr. kartoffelmel
- 50 gr. flormelis
- 3 tsk. Johannesbrødkernemel
- 1 knsp. bagepulver
- 40 gr. kokosolie
- 40 gr. margarine
- 3 æggehvider
- vand
- 100 gr. Mørk chokolade 70%
Kagecreme
- 2½ dl. mælk
- ½ flækket vaniljestang
- 4 æggeblommer
- 2 – 3 spsk. rørsukker
- 2 spsk. maizena
- 150 gr. revet marcipan
- 1 dl. fløde
- ½ dl. vand
Fyld
- 1 bakke jordbær
- 1 dl. jordbærsirup
- ½ dl vand
- 2 blade husblas
Bund
Alt melet blandes med bagepulver og Johannesbrødkernemel. Herefter tilsættes fedtstoffet. Æltes let. Tilsæt æggehvider og evt. vand. Sættes i køleskabet 10 – 20 minutter.
Bages: 18 – 20 min. v. 2000
Chokoladen smeltes over vandbad og smøres på den afkølede bund.
Kagecreme
Mælken lunes i en gryde sammen med vaniljen og vaniljestangen. Når det når kogepunktet tages gryden af varmen. Det står og trækker, mens æggeblommer og sukker piskes til det er tykt og luftigt. Maizena piskes efterfølgende i æggemassen. Tag vaniljestangen op af sojamælken og kom mælken i æggemassen. Varm op igen, til cremen begynder at blive tyk. Tilsæt marcipan og pisk grundigt. Når cremen er kølet lidt af tilsæt 1 dl. fløde og ½ dl. vand
Cremen køles helt af inden den kommes på den glutenfri jordbærkage.
Fyldet
Jordbærrene skylles, skæres i halve og overhældes med jordbærsirup. Husblas blødes op i vand i en halv times tid.
Jordbærsirup og vand varmes op og kommes i en skål. Herefter kommes den udblødte husblas i. Køles af.
Når chokoladen er stivnet på jordbærten kommes cremen på og herefter de halverede jordbær. Den glutenfrie jordbærkage overhældes med siruppen, når siruppen er ved at blive tyk.
Velbekomme
Skriv et svar