Glutenfri og mælkefri lemon cheese cake
af Betina Axil d. 11. nov 2014
Denne kreative opskrift på glutenfri og mælkefri cheese cake indeholder ingen ost, men kombinationen af ingredienserne giver den samme lækre cremede konsistens.
Kagen hører under kategorien rawfood og skal derfor ikke bages på nogen måde, men bare fryses ned indtil servering.
Ingredienser
- 80 gram mandler
- 2 spsk kokosmel (den almindelige gammeldags)
- 100 gram dadler
- 200 gram cashewnødder (udblødes i vand i køleskabet min. 8 timer)
- 2 spsk smeltet kokosolie
- 1,5 dl kokosmælk
- 1 dl friskpresset citronsaft
- Reven skal af 1 øko citron
- 2 spsk ahorn sirup
Opskriften fortsætter under annoncen...
FremgangsmådeSæt cashewnødderne i blød, i koldt vand. Mindst 8 timer, helst natten over.
Kog dadlerne op med 2 dl vand. Lad simre i 15 minutter. Hæld vandet fra og blend til en tyk
dadelmasse.
Mal mandlerne groft i en kaffekværn.
Tilsæt mandelmelet og kokosmel til dadelmassen og rør sammen til en jævn dej.
Beklæd en 17 cm springform med bagepapir eller husholdningsfilm.
Pres massen ned i springformen. Tryk den godt ned, så den er jævn og fast over det hele. Sæt den i køleskabet.
Cashewnødderne kommes i foodprocessoren/blenderen sammen med lime juice, revet limeskal, kokosolie, kokosmælk og ahorn sirup. Kør til blandingen er helt jævn og glat.
Hæld blandingen i springformen og fordel jævnt. Drys med lidt reven limeskal.
Sæt kagen i fryseren. Tag den op 30 min før servering.
Velbekomme!
Skriv et svar