Glutenfri müsliboller med tørret frugt
Det er kun fantasien, der sætter grænser, når man eksperimenterer med glutenfri bagning. Den filosofi har Pernille taget til sig med denne opskrift af nogle lækre, luftige og sprængfyldt med kostfibre müsliboller.
Müslibollerne fungerer fantastisk som en mellemmåltids snack eller som en del af en større frokost med pålæg på.
Bollerne er baseret på en glutenfri blanding, der kan købes i Super Brugsen- og Irma-butikker rundt omkring i landet.
Ingredienser (10 stk)
- 15 g HUSK
- ½ liter lunkent vand
- 200 g mel – blendet glutenfri blanding
- 90 g hirseflager
- 125 g tørret frugt (rosiner, tranebær mm.) eller 50 g dadler
- ½ spsk salt
- 1 tsk bagepulver
- ½ spsk kanel
Rør vand og HUSK sammen til gelé.
Blend den glutenfri blanding, rør de tørre ingredienser sammen, og kom dem i skålen sammen med de resterende ingredienser.
Fordel dejen til omkring 10 boller og sæt dem i en forvarmet ovn i 35 minutter ved 200 grader.
Bollerne bør afkøle på en rist, så de bliver dejlig sprøde.
Velbekomme!
Skriv et svar