Glutenfri Pizza
Rigtig god opskrift på glutenfri pizza. Jeg har før prøvet at bage glutenfri pizza, hvor den blev tør og meget kompakt, men denne opskrift er rigtig luftig og lækker. Jeg fandt ud af, at dejen gerne skal være lidt klistret inden man sætter det til hævning, da det gør at den ikke bliver tør..
Ingredienser (4-6 personer)
- 25 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 1½ spsk. FiberHusk + 3/4 dl vand
- ½ tsk salt
- 1 spsk olie
- Ca. 330 g Schär brødmix eller anden glutenfri mel
- 1 spsk. eddike (kan undlades)
Gæren udrøres i vandet. FiberHusk og vand tilsættes og røres godt rundt. Herefter tilsættes salt, olie og melet. Jeg tilsætter eddike, da det gør det nemmere at rulle dejen ud senere. Hvis dejen virker tør tilsæt mere vand. Jeg tilsatte 3/4 dl mere vand så dejen blev klistret, men det kan variere alt efter hvilket mel man bruger.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 min. Når dejen er færdig med at hæve ruller man den ud til en stor cirkel. Herefter putter man det ønskede fyld på. Jeg brugte færdiglavet tomatsauce (Pizzatopping fra Coop) da vi havde en rest, men jeg kunne lige så godt have brugt hakkede tomater eller ketchup. Derudover brugte jeg skinkestrimler, cocktailpølser, grøn peber, ost og oregano. Pizzaen bages ved 200 grader i 25-30 min.
Skriv et svar