Glutenfrie blinis med laks
Hvis man står og mangler en nem og lækker idé til en forret eller en let frokost, kan de små russiske pandekager, der går under navnet blinis klart anbefales.
Glutenfri blinis smager fantastisk med for eksempel laks eller rejer til og kræver ikke meget forberedelse.
Ingredienser
Blinis
- 120 g boghvedemel
- 80 g Mix B (Schär)
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- ½ tsk sukker
- 2 æg
- 2 dl væske
- Lidt olie til stegning
Fyld
- Røget laks
- Salat
- Tomat
- Rødløg
- Dressing efter eget valg
Fx en klat creme fraiche, sojayoghurt, skaldyrsdressing eller dilddressing. - Salt og peber
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt æg og væske – rør rundt til dejen har en ensartet konsistens, der er tykkere end normal pandekagedej.
Varm lidt olie op på en pande og fordel 3-6 klatter afhængigt af pandens størrelse, så det bliver til små, tykke glutenfri blinis.
Steg pandekagerne til de har fået farve på begge sider.
I mellemtiden snitter du salat, tomat og rødløg fint, og skærer laksen i nogle mindre stykker.
Anret de små glutenfri blinis med fyldet – slut af med dressing og måske lidt frisk purløg eller dild som pynt på toppen.
Skriv et svar