Glutenfrie burgerboller
Det at lave glutenfrie burgerboller kan være en svær disciplin, hvis man ønsker burgerboller, der ligner dem fra supermarkedet og den lokale grillbar.
Denne opskrift på glutenfrie burgerboller, der kommer fra norske Iselin, resulterer i nogle rigtig flotte og luftige burgerboller.
Burgerbollerne kan både bruges som frokost sandwich eller som grill burgere til aftensmaden.
Ingredienser
- 50 g smør
- 3,5 dl mælk
- 1 pk gær
- 2 tsk fiber HUSK
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 500 g Semper Hvid Mix
Først opløses gæret i lunken mælk i en skål.
Herefter røres de tørre ingredienser sammen og blandes i skålen.
Til sidst smeltes smørret og røres i.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Herefter formes burgerbollerne efter den ønskede størrelse og drysses med sesamfrø.
Bollerne skal herefter efterhæve i yderligere 30 minutter i en ovn på 50 grader.
Til sidst bages bollerne i 10-15 minutter på 200 grader i en forvarmet ovn.
Bruger du lunkent mælk ?
Hvordan er konsistensen efter sammenrøring (før HUSK har fået samling på dejen)?
Hej Carsten
Du har helt ret i at mælken bør være lunken, det retter jeg lige oppe i selve opskriften.
Og dejen må gerne være klistret indtil HUSK begynder at suge væsken. Derudover suger melet ofte lidt mere væske, mens dejen hæver, så man skal passe på, at dejen ikke bliver for tør.