Udskriv denne tekst

Glutenfrie finskbrød

glutenfrie finskbrød

Vi fortsætter vores glutenfrie julebagning med en lækker opskrift på glutenfrie finskbrød.

Opskriften er lavet af Enna Ringgaard‎ og vil passe godt nede i en hver kagedåse, når sneen begynder at falde.

Glutenfrie finskbrød er meget simple at lave, men smager alligevel dejligt.

Ingredienser

  • 250 g rød finax
  • 180 g smør
  • 50 g sukker

Pynt

  • 1 æggehvide
  • 30 g mandler
  • 2 spsk perlesukker

Opskriften fortsætter under annoncen...
Fremgangsmåde

Bland mel og sukker godt sammen til en fast konsistens.

Tilsæt sukkeret og ælt til det bliver ensartet.

Lav nu pynten ved at skolde og smutte mandlerne, hvorefter de hakkes fint og blandes med perlesukkeret.

Efter dejen er æltet rulles den ud på bordet til ca 2 cm tykke stænger. Skær herefter finskbrødene ud med en længde på omkring 5cm.

Placer småkagerne på en bradepande med bagepapir og pensl dem med den piskede æggehvid. Drys perlesukker-blandingen over småkagerne.

Bages ved 200 grader i 10-15 minutter eller indtil de er gyldne.

Velbekomme :)




2 kommentarer til Glutenfrie finskbrød

  1. Gitte Nissen siger:

    Syntes godt nok de var meget porøse og det var så klistret i munden med alt det margarine.
    Brugte godt nok orange Finax, da vi ikke tåler mælk.

    • Louise siger:

      Hej Gitte.
      Øv hvor ærgerligt!
      Måske kan det skyldes, at du har skiftet smør ud med margarine og rød finax ud med orange finax.
      Husk altid at bruge fast margarine i stedet for smør, hvis du bager småkager, ellers holder de ikke formen.
      God jul og håber ikke at du er skræmt væk fra at prøve vores andre juleopskrifter.

Skriv et svar til Louise Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>