Mælkefrie og glutenfrie æbleskiver
December måned er lige rundt om hjørnet, hvorfor vi fortsætter vores glutenfrie julebag-tema med en opskrift på lækre glutenfrie æbleskiver fra Annia.
Opskriften, der fungerer bedst med et æbleskivejern, er både mælkefri og naturligt glutenfri og bygget på rismel. Æbleskiverne indeholder desuden loppefrøskaller, der kan fås i diverse helsebutikker og i Matas.
Ingredienser
- 3 æggeblommer
- 3 æggehvider
- ½ tsk. natron
- 200 gr. rismel
- 80 gr. maizena
- 20 gr. sukker
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. koriander eller kardemomme
- 1 spsk. loppefrøskaller
- ½ dl. sojamælk
- 50 gr. flydende margarine
Dejen røres med maskine.
Æggehvider skilles fra blommen og piskes stive.
De tørre ingredienser blandes.
Æggeblommer, sojamælk og margarine røres sammen.
Melblandingen tilsættes under omrøring.
Hviderne vendes forsigtigt i.
Herefter varmes æbleskivejernet og dejen hældes i.
De glutenfrie æbleskiver kan nydes sammen med tilbehør efter eget valg. På billedet er der benyttet flormelis og solbærmarmelade
Velbekomme!
Skriv et svar