Udskriv denne tekst

Spiralizer – lav lækker grøntsagsspaghetti

Spiralizer

Står du og mangler et sundt og billigt alternativ til glutenfrit spaghetti eller pasta, eller bliver dine salater tit kedelige? Så er spiralizeren en god hjælper i køkkenet.

Vi har testet en Spiralizer Pro, der har tre forskellige skærefunktioner og kan snitte op til 15 cm lange grøntsager. Den kan købes på spiralizer.dk, hvor den koster 224 kr.

2014-12-04 15.22.59

Spiralizeren har en lomme i den ene side, hvor de to skæreblade, der ikke er i brug, kan opbevares. Før brug er det vigtigt, at man trykker Spiralizeren fast på bordpladen, så den ikke glider.

2014-12-04 15.24.53

Man skærer enden af den frugt eller grøntsag man ønsker at snitte og trykker den fast på takkerne. Herefter kan man begynde at dreje på håndtaget og ud kommer de fineste strimler.

2014-12-04 15.25.16

Skærebladene kan henholdsvis lave flotte spiraler, grove strimler eller fine strimler. Spiralerne kan fx bruges til salater eller i stedet for brede pastatyper. Strimlerne er meget velegnede som spaghetti-erstatning, og er også dekorative i en salat.

2014-12-04 15.28.03

Ifølge spiralizer.dk kan den bruges til frugt og grønt som squash, agurk, æbler, peberfrugter, gulerødder og rødbeder. Vi besluttede os derfor også for at prøve lidt forskelligt. Som billedet ovenfor demonstrerer, klarer Spiralizeren squash uden problemer.

Ligeledes forsøgte vi os med gulerødder, men de virkede for smalle til at skærepladerne helt kunne tage fat. Man skal nok sørge for at købe nogle tykke gulerødder, hvis man vil have flotte spiraler ud af det. Til gengæld prøvede vi at skære guleroden i tynde skiver på det flade skæreblad, der normalt laver spiraler. Dette var både nemmere og hurtigere end på et normalt rivejern, men det er selvfølgelig ikke det Spiralizeren som udgangspunkt er beregnet til.

2014-12-04 15.37.14

Vi forsøgte os også med løg og peberfrugt, der kom ud i tynde strimler….

2014-12-04 18.20.47

2014-12-04 18.30.14

For at teste hvordan squash-spaghetti smager, lavede vi en kødsovs. Vi kørte to squash gennem det fine spaghetti skæreblad og varmede squashen et par minutter i kogende vand.

2014-12-04 19.00.24

Derefter spiste vi det som almindelig spaghetti. Det fungerede utrolig godt. Konsistensen var lækker, og smagen var dejlig neutral med en eftersmag af squash.

spiralizer

Det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi skifter den glutenfrie pasta ud med squash spaghetti. Det er op til en selv, om man ønsker at lynkoge strimlerne – det fungerer også fint uden, hvilket gør det til en endnu hurtigere process.

Alt i alt kan Spiralizer Pro sagtens anbefales, hvis man leder efter et udstyr, der kan lave spaghetti-formede strimler. Den fylder en del, men er let at rengøre og nem at benytte :)




1 kommentar til Spiralizer – lav lækker grøntsagsspaghetti

  1. Stine siger:

    Ser spændende ud :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>