Sundt og mørkt glutenfrit brød med sesamfrø
Vores italienske madskribent Marica har været i køkkenet og eksperimenteret med noget lækkert mørkt glutenfrit brød, der indeholder en masse sunde ingredienser.
Brødet er primært lavet på sesamfrø, hvilket er med til at give det en lækker mørk farve, man ikke altid ser ved glutenfrit brød.
Ingredienser
- 200 g sesamfrø
- 250 g hørfrø
- 100 g solsikkefrø
- 50 g hasselnødder
- 200 g glutenfri mel (Finax mix)
- 25 g gær
- 400 ml vand
- 2 æg
- ½ dl solsikkeolie (coldpress)
- ½ dl rapsolie (kold presset)
- 25 g birkes (Kan købes hos Tiger)
Blend sesamfrø, hørfrø, solsikkefrø og hasselnødder til mel – eventuelt i en food processor. Tilsæt finax melet.
Rør gæret ud i vandet og tilsæt æg, solsikkeolie, rapsolie og birkes.
Rør det hele godt sammen og hæld det over i en brødform med bagepapir. Dæk herefter formen med husholdningsfilm og sæt den i en forvarmet ovn ved 50 grader i 40 minutter. Fjern herefter filmen og sæt ovnen til 160 grader og bag videre i 40-45 minutter.
Brødet må ikke varmes ved mere end 160 grader, da man i så fald risikerer at miste de gode egenskaber ved solsikke og rapsolien.
Deres brændepunkt er omkring 190-200 grader; hvis de udsættes for temperaturer højere end dette punkt, vil deres gode fedt blive til transfedt og dårlig glycerol.
Skriv et svar