Glutenfrie vafler på kikærtemel
Denne opskrift på glutenfrie vafler er baseret på kikærtemel, hvilket giver vaflerne en anderledes smag end normale vafler. Vaflerne indeholder desuden glutenfri havregryn.
Er man til kikærtemel, er opskriften dog klart et forsøg værd. Det er norske Maren, der står bag de glutenfrie vafler.
Ingredienser
- 2 dl kikærtemel
- 2 dl glutenfri havremel (havregryn der males til mel i en køkkenmaskine)
- 6 dl mælk
- 2 æg
- 2 spsk sukker
- 4 spsk smeltet smør
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk vaniljesukker
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
Pisk æg og sukker og tilsæt det smeltede smør og mælken.
Rør i en anden skål kikærtemel, havremel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen.
Hæld de tørre ingredienser over i den første skål og rør godt rundt, indtil alle ingredienserne er blandet godt sammen.
Sæt dejen ind i køleskabet i 15 minutter, inden du hælder den på et varmt vaffeljern.
Velbekomme
Skriv et svar