Glutenfri boller til eftermiddagskaffen
Jeg prøvede disse boller i går for første gang, og jeg blev positivt overrasket over at de var så nemme at lave. Når jeg bager brød har jeg tit problemer med at det bliver tørt og kompakt, men disse boller er dejligt luftige og ikke tørre overhovedet. De er super lækre til bl.a. eftermiddagsboller. Derudover kan man lave dem til rosinboller.
Ingredienser (ca. 30 stk.)
- 100 g gær
- 6½ dl lunkent vand
- 3 spsk. FiberHusk + 1½ dl vand
- 150 g smeltet magerine
- 100 g sukker
- 1 spsk. kardemomme
- 2 æg
- ca. 750 g Schär brødmix eller anden glutenfri mel
Gæren opløses i vandet. FiberHusk og vand tilsættes. De resterende ingredienser tilsættes og røres godt sammen. Herefter skal dejen hæve i 30 min. inden man former dejen til boller og lader dem hæve i yderligere 30 min. Bages ved 200 grader i 10-15 min.
Skriv et svar